Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak için personel alımı ilanı yayımladı. İlgili ilanlar Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayımlanmış olup, başvuru tarihleri ve alım kadroları farklıdır. Buna göre adayların ilgili ilanlara başvuru yapabilmeleri için başvuru şartlarını taşımak zorundadırlar.

ALIM KADROLARI NELERDİR?

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı 7 farklı ilan yayımladı. Yayımlanan bu ilanlara göre 34 kişilik boş kadro ile kamu personeli alımı yapılacak. Buna göre ilk ilanda 18 kişilik boş kadro ile, 8 Programcı ve 10 Çözüümleyici alınacak. Bir Diğer ilana göre ise, Giresun Araştırma Enstitüsü Müdürlüğüne 6 Mühendis, Osmaniye Yağlı Tohumlar Araştırma Enstitüsü Müdürlüğüne 2 Mühendis, Ağrı Zirai Karantina Müdürlüğü’ne 3 Ziraat Mühendisi, Adıyaman Sert Kabuklu Meyveler Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’ne 2 Sözleşmeli Mühendisi ve Şırnak Zirai Karantina Müdürlüğüne ise 3 Ziraat Mühendisi olmak üzere toplamda 34 kişilik boş kadro ile alım yapılcaktır.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

İlgili ilanlara başvuru yapacak adaylardan bazı nitelikler aranmaktadır. Buna göre başvuru yapacak adaylardan, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Başvuru tarihi itibari ile 35 yaşını doldurmamış olmak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, 4 yıllık eğitim veren ilgili fakültelerden mezun olmuş olmak ve ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından puan almış olmaları gerekmektedir.

BAŞVURULAR:

Başvuru yapmak isteyen adaylar başvurularını mutlaka başvuru tarihleri içerisinde yapmak zorundadırlar. Buna göre ilgili ilanlara başvurular müdürlükler üzerinden yapılacaktır. İlanlar hakkında detaylı bilgi almak için aşağıdaki bağlantıları kullanabilirsiniz.

Şırnak Zirai Karantina Müdürlüğü

Adıyaman Sert Kabuklu Meyveler Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü

Ağrı Zirai Karantina Müdürlüğü

Osmaniye Yağlı Tohumlar Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü

Giresun Fındık Araştırma Ensitüsü Müdürlüğü

Programcı ve Çözümleyici İlanı

Osmaniye Yağlı Tohumlar Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü

Editör: TE Bilisim