Gençlik ve Spor Bakanlığı 8 bin 121 sözleşmeli personel alımı yapacak. Yapılan açıklamaya göre Bakanlık bu yıl içerisinden bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı kadrolarda ve niteliklerde olmak üzere KPSS Puanı ile Sözleşmeli olarak 8 bin 121 kişilik boşluk ile alım yapılacak. Peki 8 bin 121 personel alımı kadrolar ne olacak? Şartlar ne olacak? işte detaylar.

CUMHURBAŞKANI AÇIKLAMASI:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada gençlerimize müjde diyerek 8 bin 121 personel alımı yapılacağını bildirdi. Söz konusu açıklamada şu sözlere değinildi:

Kamunun ve Belediyelerin Yürüttüğü projeler içinde genç istihdamını zorunlu kılıyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığımız Bu yıl sözleşmeli ve işçi kadrosunda toplam 8 bin 121 kişi istihdam edecektir. Şehit Yakınları ve gazilerimizin istihdamını en son yaptığımız 333 atamayla toplamda 45 binin üzerine çıkardık.

Aynı zamanda söz konusu istihdam açıklamasını Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu resmi Twitter hesabı üzerinde duyurdu. İlgili açıklama ise şöyledir:

BAŞVURU ŞARRTLARI NE OLACAK?

Gençlik ve Spor Bakanlığı personel alımları için adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Bu yönde adayların,

  • Türkiye Cumhuriyeti vatadanşı olmak,
  • Kamu haklarından mahrum olmamak,
  • Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,
  • Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek,
  • Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,
  • Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak,

şartları aranacak. Özel olarak ise, Alım yapılacak kadro için eğitimini tamamlamış olmak ve KPSS şartı aranacaktır.

MUHTEMEL ALIM KADROLARI:

Gençlik ve Spor Bakanlığı geçtiğimiz yılarda yaptığı alımlarda bünyesine işçi kadrolarında ve personel kadrolarında alım yaptı. Bu yönde alımlar, Antrenör Alımı ve Spor Uzmanı Alımı kadrolarında yapılmıştı.

BEKLEDİĞİNİZ KADROYU YORUMA YAZINIZ.

İLAN HAKKINDA GELİŞMELERDEN HABERDAR OLMAK İÇİN İSE İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

DİĞER TÜM PERSONEL ALIMI İLANLARI BURADA

Editör: TE Bilisim