Mayıs ayının ilk haftası duyurusu yapılmış olan Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak için alım yapacağını belirtmişti. Yayımlanmış olan duyuruya göre Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesine toplamda 3200 personel alımı yapacak. Adaylar ilgili ilan için başvurularına bugün itibari ile başlayabilirler.

Başvuru yapacak personel adayları öncelikle ilanın tam metninide belirtilen nitelikleri taşımaları zorunludur. Adaylardan Kamu Personeli Seçme Sinavından puan almış olmak şartı ve diğer nitelikler aranacaktır.

Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesine 3 bin 200 kişilik personel kadrosu ile, 1800 Antrenör ve 1400 Spor Uzmanı alacak. Spor Uzmanı Pozisyonu için ise, 1050 Spor Eğitim Uzmanı, 98 Spor Psikoloğu, 111 Spor Fizyoterapisti, 52 Spor Beslenmecisi, 42’si Kadın ve 47’si Erkek, 89 Spor Masörü alınacaktır. Ayrıca adaylar bu pozisyonlar için 15 farklı merkezde 16 Komisyon tarafından 16 Temmuz 2018 tarihinde sözlü sınava katılacaklardır.

SINAVA KATILMA ŞARTLARI NELERDİ?

Söz konusu olan ilana başvuru yapacak adaylar mutlaka başvuru şartlarını taşımak zorundadır. Buna göre adaylardan, 2016 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından B grubu puan durumuna göre KPSSP3 puan türünden en az 50 puan almış olmak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya aslkerlik ile ilgisi bulunmamak, Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık problemi bulunmamak ve Doping suçu nedeni ile ceza almamış olmak nitelikleri aranacaktır.

BAŞVURULAR BAŞLADI!

Duyurusu geçtiğimiz günlerde yapılan Gençlik ve Spor Bakanlığı personel alımı ilanı için başvuru süreci başladı ve başvuru ekranı açıldı. Adaylar başvurularına bugün ( 18 Mayıs 2018 ) itibari ile başlayabilirler. Başvurular en geç 04 Haziran 2018 tarihine kadar yapılması zorunludur.

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Gençlik ve Spor Bakanlığı 3200 personel alımı ilanına başvuru yapacak adaylar, e-Devlet kapısı ile http://basvuru.gsb.gov.tr/ adresinden giriş yaparak “Sözleşmeli Spor Uzmanı ve Antrenör Alımı Başvuru Formu” nu doldurarak ve istenilen belgeleri sisteme yükleyerek başvurularını elektronik ortamda yapacaklardır.

İSTENEN BELGELER NELERDİR?

Başvuru esnasında adaylar sisteme , Vesikalık fotoğraf, Mezuniyet belgesi veya denklik belgesi, Antrenör pozisyonu için en az 2. Kademe antrenörlük belgesini, Erkek adaylar için askerlik durumu nu gösteriri belge ve Özel Şartlar bölümünde istenen belgeleri sisteme yükleyerek başvuru yapılacaktır. İlanın tam metnine aşağıdan ulaşabilirsiniz.

İlanın Tam Metni

Ayrıca Gençlik ve Spor Bakanlığı personel alımı ilanı hakkında anlık olarak telefonunuza bildirim almak istiyorsanız İşin Olsa Mobil Uygulamasını telefonunza temin ederek anlık bildirim alabilirsiniz. İşin Olsa Mobil Uygulamasına Buradan ulaşabilirsiniz.