Uzun süredir beklenen ilan yayımlandı. Yayımlanmış olan ilana göre Gençlik ve Spor Bakanlığı bağlı il müdürlüklerinde çalıştırılmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarına işçi alınmasında uygulanacak usul ve esasları hakkında yönetmelik ile Eski hükümlü veya terörle mücadelede malul sayılmayacak şekilde yaralanan, Normal işçi ve Engelli işçi alımı yapacağını duyurdu. Alımlar farklı kadrolara yapılacak ve adaylardan bazı nitelikler aranacak.

HANGİ POZİSYONLARDA ALIM YAPILACAK?

Gençlik ve Spor Bakanlığı Temizlik Görevlisi, Cankurtaran, Mekaniker (Pedallı Araçlar), Otobüs Kaptanı (Şoför), Aşçı, Aşçı Yardımcısı, Elektrik Tesisatçısı (Bina), Güvenlik Görevlisi, Havuz Suyu Operatörü, Isıtma ve Sıhhi Tesisatçı, Garson (Servis Elamanı), Resepsiyon Görevlisi (Ön Büro Elemanı), Soğutma ve İklimlendirme Teknisyeni, Bilgisayar Donanım / Teknolojisi Teknikeri, Çim Alan Tesisi ve Yönetimi Teknikeri, Makine Teknikeri, Gençlik Lideri ile Muhasebeci meslek kolunda daimi süreli işçi ile Temizlik Görevlisi meslek kolunda engelli ve eski hükümlü işçi alınacaktır. Buna göre Engelli 278, Eskü Hükümlü 146 ve Normal 2 bin 819 personel olmak üzere toplamda 3 bin 243 işçi personel alınacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Gençlik ve Spor Bakanlığı alımını yapacağı adaylardan bazı nitelikler aramakta ve buna göre adaylardan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak ( eski hükümlü alımı hariç ) kamusal hakları kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak, Yapılacak güvenlik soruşturmasu ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Alım yapılacak pozisyona göre belirtilen nitelikleri taşımak, Özel kanun veya diğer mevzuatında yer alan şartları taşımak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak kamu personeli seçme sınavından en az 60 puan almış olmaları gerekmektedir.

BAŞVURULAR:

Söz konusu ilana başvuru yapacak adaylar başvurularına 11 Şubat 2019 tarihi itibari ile başlayabilir ve en geç 15 Şubat 2019 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular Türkiye İş kurumu ( İŞKUR ) resmi internet sitesi üzerinden adayların üyeliği ile yapılacaktır. Ayrıca İŞKUR tarafından belirtilecek Nihai listeye göre kura çekimi yapılacak ve kura çekim tarihi sonradan bakanlık tarafından duyurulacaktır. Kura çekimi sonucunda belirlenen asıl adaylar sözlü sınava alınacaktır. 

İlgili ilan hakkında daha detaylı bilgi almak ve başvuru yapabilmek için Buraya Tıklayınız.

Ayrıca ilan hakkında oluşaca kgelişmelerden haberdar olabilmek için ve Diğer ilanlardan haberdar olmak için İşni Olsa Mobil uygulamasını telefonunuza indirerek aında gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.

İnstagram Hesabımız İçin Buraya Tıklayınız.

Facebook Grubumuz İçin Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa Android Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa İOS uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız