Gençlik ve Spor Bakanlığı 2021 yılı personel alımı duyurusunu yaptı. Yapılan açıklamalara göre Bakanlık yeni Spor Uzmanı Alımı yapacak. İlan yayımlanması için adaylar bekliyor. Sadece açıklamalarda kalan ilan için gelişmeler gelmeye devam ediyor. Adayların merak ettiği diğer bir kadro ise Spor Uzmanı kadrosu oldu. Bu kapsamda GSB sözleşmeli personel alımı için adayların bilmesi gerekenler nedir?

8 BİN 121 PERSONEL VE İŞÇİ ALIMI YAPILACAK!

Gençlik ve Spor Bakanı tarafından yapılan açıklamaya göre 2021 yılı için 8 bin 121 personel alımı yapılacağı oldu. Bu kapsamda Alımların 3775 i Sözleşmeli Personel ve diğer kadrolar İşçi kadrolarında yapılacak.

8 bin 121 kişilik kadro içerisinde alımlarda beklenen kadrolar içerisinde olan Spor Uzmanı alımları için tam kadro sayısı belli oldu. 8/04/2021 Tarihli ve 2021/192 Sayılı Kararın Eki ile İhdisası Uygun Görülen Sözleşmeli Personel Pozisyonlarına göre 473 Spor Uzmanı Alımı yapılacak.

BAŞVURULAR NE ZAMAN?

Spor Uzmanı alımları için başvurular başlıyor mu? Çıkan haberlere göre Spor Uzmanı alımları için başvurular bayram tatilinden sonra başlaması bekleniyor. Ağustos ayı içerisinde tamamlanması beklenen başvuru süreci için tam olarak tarihi belli olmadı.

İLANI BEKLEYEN ADAYLAR BURADA

SPOR UZMANI ALIMI BRANŞ DAĞILIMI:

Gençlik ve Spor Bakanlığı 2021 yılı 473 Spor Uzmanı alımları farklı branşlarda yapılacak. Bu kapsamda alım yapılacak branşlar;

  • Spor Psikoloğu,
  • Spor Fizyoterapisti,
  • Spor Beslenmecisi,
  • Spor Masörü,
  • Spor Eğitim Uzmanı,

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Adaylardan öncelikle genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Özel olarak ise, KPSS ve Eğitim şartları aranacak. KPSS olarak adaylardan 2020 yılında yapılmış olan KPSS'den P3 puan türünden puan almış olmak şartı aranacak.

Eğitim olarak ise, En az lisans düzeyinde Eğitim veren besleme ve Diyetik, Psikoloji, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon veya fizyoterapi ve rehabilitasyon bölümleri ile yükseköğretim kurumlarının beden eğitimi veya spor eğitimi veren bölümlerden mezun olmak şartı aranacak.

DETAYLI BAŞVURU ŞARTLARI VE BRANŞ DAĞILIMINA GÖRE NİTELİKLER BURADA

Editör: TE Bilisim