Kargo sektöründe yeni uygulama gelal ile istihdam imkanı da sağlanacak.

Kargoculuk sektöründe yeni bir uygulama geçişi adımları geliyor. Bilindiği gibi Taşımacılık ve Kargo hizmeti veren Türkiye'de dünyadaki firmalar bir ilden başka ile taşıma yapacakları ürünleri öncelikle toplama merkezlerine getirerek buradan Kargo şubelerine dağıtımlarını yapmaktalar. Gelen kargonun adresleri dağıtıcı ile kuryeler aracılığıyla dağıtıma çıkması dağıtımlarının tamamlanması bir hayli zaman alıyor. 

Yeni nesil kargoculuk sisteminde zaman tasarrufu ön planda olacak. Peki bu nasıl olacak? Taşımacılık ve yeni nesil Kargo hizmeti verecek vermek isteyen firmalar için yeni bir düzenleme ve yeni bir sistem için çalışmalar başlatıldı. Bunun için saat ve zaman sınırlaması ortadan kaldırılmasına yönelik bazı çalışmalar var. Akşam saatinde ya da hafta sonu da mesai saatleri kavramı olmadan teslimatla gerçekleştirilebilecek. Taşımacıların aynı yöne giden kargoları birkaç saat içerisinde  teslim edebilecekler. 

GELAL KARGOCULUĞUNDA İSTİHDAM VE EK GELİR İMKANI

Ek gelir ve personel istihdamı nasıl yapılacak? Taşımacılık ve Kargo hizmetine yenilik olan yeni nesil taşımacılığa dair yapılan açıklamaların detayları belli oldu. Türkiye genelinde yayılması beklenen projede gelal taşımacılığı ile çalışanların gideceği yöne kargo getirip para kazanmaları sağlanacak. Yeni uygulama ile bazı kişilerde taşımacı olabilecekler. Bu sayede ek gelir imkanı sağlanacak. Onun için gelal taşımacılığına bireysel üyelik ya da şirket üyeliği oluşturarak. Bireysel üye olan kişiler kendi araçlarıyla kendi motoruyla motorlarıyla nakliye ve Kurye Hizmetleri yapabilecekler. Sistemde kendi işini kurmak isteyenlere de bir süreç işleyecek. Taşımacılık sektöründe diğer yeni gelişmelerde ise kargoyu canlı izlemek ve teslimatı temassız bir şekilde gerçekleştirme üzerine yoğunlaşmaları var. Aktarma merkezlerinde uğramadan yeni çıkan kargolar eski sisteme nazaran çok daha hızlı bir şekilde adrese teslim olabilecek

Editör: TE Bilisim