Devlet kurumları tarafından belirlenen kamu personelleri alım ilanlarını sizler için derleyerek haberimize yansıttık. Devlet kurumlarının bünyesinde çalışan kamu personeli kadrosunda daha da genişletmek amacıyla kurumların bünyesinde daha çok sayıda personel alımları yapılmaktadır. Yapılan alımlar kurumlar tarafından belirlenen şartlara göre yapıldığından başvuru şartlarını barındırmayan vatandaşların başvuruları geçersiz sayılacağı açıklandı.

BAŞVURU YAPILACAK POZİSYONLAR

Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayımlanan ilanlar ile birlikte personel alımı yapılacak pozisyonların isimleri açıklandı. Açıklanan pozisyonlar; " Zabıta Memuru, İtfaiye Eri, VHKİ, Tahsildar, Memur, Tekniker, Mühendis" pozisyonlarına kontenjanlar dahilinde kadrolarda alımlar yapılacağı açıklandı. Yapılacak memur alımlarında adayların en az lise mezunu olmaları gerektiği ve pozisyondan pozisyona göre değişse de KPSS şartı taşımaları gerektiği en az 50 KPSS punıyla birlitke başvuru yapılacağı açıklandı.

BAŞVURULARI ALACAK OLAN KURUMLAR

6 farklı pozisyon üzerinde Devlet Personel Başkanlığı tarafından alım ilanı yayınlayan kurumlar şu şekildedir; " Enez Belediye Başkanlığı, Orhaneli Belediye Başkanlığı, Ümraniye Belediye Başkanlığı, Doğanhisar Belediye Başkanlığı, Meriç Belediye Başkanlığı ve Alay Belediyie Başkanlığı" kurumları birçok personel tarafından alım yapılacağı açıklanan kurumlar olarak nitelik kazandı.

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI

Başvuruda bulunacak olan her kurum için belli şekilde özel şartlar bulunsada adayların alımlarda işlerini kolaylaştıracak genel şartlar şu şekildedir; " T.C. vatandaşı olması, 18 yaşından büyük olması, erkek adayların askerlik ile iligli bir sorunu olmaması, kamu haklarından mahrum olmaması, herhangi bir şekilde kronik hastalığı olmaması, işini aksatacak bir hastalığının bulunmaması, sağlık raporunun temiz olması, güvenlik soruşturmasıının belgesinin temiz olması, adli sicilinde yüz kızartıcı suç bulunmaması, adaylardan istenilen başvuru şartlarındandır.

BAŞVURULAR NASIL YAPILIR

Belirlenen kurumların bünyesine başvuru da bulunmak isteyen adayların istedikleri kurumun resmi internet sitesine girerek başvuruda bulunabilirler.