Devlet Personel Başkanlığı ile birlikte personel alımı yapacak kamu kuruluşlarının aynı anda verdiği personel ilanına göre elektronik başvuruyla birlikte 851 sözleşmeli personel alınacağını ifade etti. Adaylar personel ilanı verilen kurumlara başvuru yaparak sözleşmeli olarak çalışmak istediklerini belirtti.

SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIMI YAPILACAK KURUMLAR

Devlet Personel Başkanlığı tarafından ve farklı kurumlardan yapılacak personel ilanlarını yayınlayan kurumlar şu şekildedir; "Gazi Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Münster Başkonsolosluğu, Emniyet Genel Müdürlüğü, İstanbul Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü, Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Adnan Menderes Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Nufüs ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, İçişleri Bakanlığı Bilgi İşlem Başkanlığı, Pretorya Büyükelçiliği" kurumlarından toplam 851 personel alımı yapılacaktır.

BAŞVURU ŞARTLARI

Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayımlanan ilanlar doğrultusunda kurumlar tarafından belirlenen genel şartlar şu şekildedir; " T.C vatandaşı olmak, kanunen reşit sayılmak, herhangi bir sağlık sorununun bulunmaması, vardiyalı ve takım çalışma sistemlerine ayak uydurabilmesi, yapıalcak olan güvenlik soruşturmalarını olumlu bulunması, adli sicil kaydının bulunmaması" adaylardan istenilen şartlardandır. Açıklanan genel başvuru şartalrının yanı sıra her personel ilanı için belirlenen özel şartlarda bulunmaktadır.

Özel ve ya genel şartları yerine getirmeyen adayların başvurularnın geçersiz sayılacağı açıklandı.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK

Başvuru yapmak isteyen adaylar, başvuru yapacak oldukları personel ilanı kurumunun resmi internet sitesine giderek, başvurularını gerçekleştirebilirler. 

Editör: TE Bilisim