Farklı Belediye Başkanlıkları hem kendi bünyeleri üzerinden hem de İŞKUR sistemi üzerinden eş zamanlı olarak yayınlamış oldukları personel başvuru ilanları ile birlitke kendi bünyelerinde çalışacak personellerin alınacağı açıklandı. Eş zamanlı olarak yayınlanan personel ilanları içerisinde çok sayıda alım yapılacağı bildirildi. Detaylar haberimizde...

BAŞVURU ALIMI YAPILACAK ŞEHİRLER

Hem kendi resmi siteleri hem de İŞKUR üzerinden 43 farklı kamu kuruluşu için personel alımının yaptığını açıklamıştık. Bu personel alım ilanlarını yayınlayan kamu kuruluşlarının bulunduğu şehirler şu şekildedir; " Ağrı, Ankara, Antalya, Artvin, Aydın, Balıkesir,  Bartın, Batman, Bitlis, Burdur, Bursa, Çanakkale, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gümüşhane, İstanbul, İzmir, Karabük, Kastamonu, Kayseri, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Manisa, Mersin, Muğla, Tekirdağ" illeri üzerinden personel alımı yapılacağı açıklanmıştır.

Personel alımı yapacak olan kamu kurumları şehirlerin ilçelerinde bulunan Belediye Başkanlıklarıyla birlikte sosyal dayanışma ve yardımlaşma vakıfları, TÜBİTAK, Müze Müdürlüğü, Danışmanlık Merkezleri, Genom Merkezleri personele ihtiyaç olan kurumlardandır.

PERSONEL ALIMI YAPILACAK OLAN KADROLAR

Personel alımı yapılacak olan kurumların belrilemiş olduğu pozisyonlar ise şu şekildedir; " Büro Memuru, Büro İşçisi, mühendis, tekniker, teknisyen, usta, usta başı, vardiya amiri, beden işçisi, şoför, iş makinesi çalışanı, sosyal hizmet personeli, yaşlı bakım, sağlık personeli, temizlik personeli, mimar" kadroları persoenle ihtiyaç olan kadrolardandır.

BAŞVURU KOŞULLARI

Başvuruda bulunacak adaylardan istenilen özel şartlar her kurum için farklı olsada yayımlanan genel başvuru şartları ise " T.C. vatandaşı olmak, yaş şartlarını taşıyor olmak, öğrenim şartlarını taşıyor olmak, kamu haklarından mahrum bırakılmaması, askerlik çağına gelmemiş olması, akıl hastalığının olmaması, özel koşullarda belirlenen asgeri şartı sağlamak, KPSS puan şartını sağlamak (belli pozisyonlar için geçerli) adaylardan istenilen genel şartlardandır.