Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere yıl içerisinde en çok alım yapan kurumlardan bir tanesidir. Türkiye İş Kurumu ile de birlikte çalışma yürüten Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü personel teminlerini genel olarak İŞKUR aracılığı ile yapmakta ve pratikten bilgiye sahip kura yöntemi ile de çok sayıda alım gerçekleştirmektedir. Merkezi atamalarda da boş kadroları Devlet Personel Başkanlığına bildiren ve personel alımı yapacağını duyuran Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü bu alımlarda da beklendiği gibi personel alımı yapacak. Genel olarak her mezuna eşit kadro ayırmaya çalışan kurum bu sefer önlisans ve ortaöğretim mezunlarına pek kadro ayırmamış genel olarak lisans mezunu alımı yapacak.

Kimler Başvurabilir

Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğünün alım yapacağı 156 kişilik kontenjana adayların başvurması için Kamu Personeli Seçme Sınavına girmiş ve puanının açıklanmış olması gerekmektedir. ÖSYM'nin resmi internet sitesi aracılığı ile yapılacak olan merkezi atamalara başvuru yapan adayların kadrolarda ki nitelik kodlarına da sahip olması gerekiyor.

Lisans Mezunu : 148 Kişi
Orta Öğretim Mezunu: Alım Yok
ÖnLisans Mezunu : 8 Kişi,

Yukarıda hangi mezunlar için kaç kadro ayrıldığı belirtilmiş olup söz konusu tercihler 21 Aralık - 30 Aralık 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
Editör: TE Bilisim