Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Resmi Gazete üzerinden duyurduğu ilana göre bünyesine personel alacağını açıkladı. Buna göre Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığında görevlendirmek üzere tam zamanlı sözleşmeli bilişim personeli alacak. Adaylardan KPSS ve YDS puan şartı aranacak olup bu doğrultuda adayların puanları göz önüne alınarak değerlendirme yapılarak Giriş sınavı yapılacaktır.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı 2 Sistem Uzmanı, 1 Veri tabanı Yönetimi uzmanı, 1 Kıdemli Yazılım Geliştirme Uzmanı, 1 Yazılım Geliştirme Uzmanı olmak üzere toplamda 6 personel alacak. Adaylardan ise, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, üniversitelerin mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik ve elektronik mühendisliği veya endüstri mühendisliği bölümlerinden mezun olmuş olmak veya bunlara denkliği bulunan Yurtdışı yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmaları, ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından 2017 veya 2018 yılına ait sınavdan Lisans seviyesinde KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak, Yabancı Dil Sınavından İngilizce dilinden puan almış olmak, Bilgisayar çevre birimlerinin donanımı ve kurulan ağ yönetimi güvenliği hakkında bilgi sahibi olmaları kaydıyla güncel en az 2 (iki) programlama dili bildiğini belgelemek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, ve Mesleki tecrübe sahibi olmak gibi nitelikler aranacaktır.

BAŞVURULAR:

Başvuru yapacak adaylar başvurularına 25 Mart 2019 tarihi itibari ile başlayabilir ve en geç 05 Nisan 2019 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Adaylar başvurularını istenen belgeler ile birlikte şahsen veya posta yoluyla T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı’na başvurmaları gerekmektedir. İlanın tam metnine aşağıdaki bağlantı üzerinden ulaşabilirsiniz.

İlanın Tam Metni