Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Personel Alımı

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu personel alımı gerçekleştiriyor. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu bünyesinin personel ihtiyacını karşılamak üzere toplamda 10 adet avukat alıyor. Sizde Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu bünyesine dahil olmak istiyorsanız, alt kısımda verilmiş olan, genel niteliklere, özel şartlara, başvuru bilgilerine, istenilen bilgiilere ve genel bilgilere ulaşarak daha ayrıntılı bilgi sahibi olabilir ve başvuruda bulunabilirsiniz.

ENERJİ PİAYASASI DÜZENLEME KURUMU

AVUKATLIK SINAV DUYURUSU

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunda boş bulunan 6 ncı dereceli 10 (on) Avukat kadrosu için giriş sınavı yapılacaktır.

İ- SINAVA BAŞVURU ŞARTLARI

Giriş sınavına katılmak isteyen adaylarda son başvuru tarihi (15/05/2015) itibarıyla aşağıdaki şartlar aranacaktır:

1-657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak,

2-Hukuk Fakültesi mezunu olmak,

3-Avukatlık belgesine sahip olmak,

4-ÖSYM tarafından (B) grubu kadrolar için 05-06 Temmuz 2014 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavının KPSSP3 puan türünden en az 75 puan almış olmak kaydıyla, yapılacak sıralamada en yüksek puanı alan adaydan başlamak üzere ayrılan kontenjanın (5) beş katı aday arasına girmek (son sıradaki aday ile eşit puana sahip adaylar da sınava çağrılırlar).

II-BAŞVURU TARİHİ, ŞEKLİ VE YERİ

Giriş sınavı başvuruları, 04 Mayıs 2015 tarihinde başlayacak 15 Mayıs 2015 tarihi mesai saati bitimi (saat:18:00) itibariyle sona erecektir.

Başvurular, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (İşçi Blokları Mahallesi Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi (Eski 1483 Cd.) No:51/C 06530 Yüzüncüyıl/Çankaya/ANKARA) veya www.epdk.gov.trinternet adresinden temin edilecek başvuru formu doldurularak, istenilen belgeler ile birlikte elden veya posta yoluyla İnsan Kaynakları ve Destek Hizmetleri Daire Başkanlığına yapılacaktır.

Posta ile yapılan başvurularda aşağıdaki belgelerin son başvuru tarihine kadar Kuruma ulaşması şarttır. Postadaki gecikmeler veya eksik belgelerle yapılmış olduğu yahut gerçeğe aykırı beyanlar içerdiği anlaşılan başvurular dikkate alınmayacaktır.

Başvuru formu ve eki belgelerin incelenmesi sonucu yukarıda belirtilen şartlara haiz olup, sınava katılmaya hak kazanan adayların listesi www.epdk.gov.trinternet adresinde ve (İşçi Blokları Mahallesi Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi (Eski 1483 Cd.) No:51/C06530

Yüzüncüyıl/Çankaya/ANKARA) adresinde yer alan Kurum hizmet binasında asılarak ilan edilecek olup, adaylara ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

III-SINAVA GİRECEKLERDEN İSTENEN BELGELER

Giriş sınavına katılmak isteyen adaylar, Kurumdan veya Kurumun internet adresinden temin edecekleri sınav başvuru formunu doldurarak aşağıdaki belgeleri eklerler:

1)Diploma ya da çıkış belgesinin aslı ya da noter veya mezun olunan okul tarafından onaylanmış örneği,

2)Üç adet vesikalık fotoğraf,

3)(B) grubu kadrolar için 05-06 Temmuz 2014 tarihlerinde yapılan KPSS sonuç belgesi,

4)T.C. Kimlik Numarası beyanı,

5)Avukatlık belgesinin aslı veya onaylı örneği.

Yukarıda sayılan belgelerin son başvuru tarihi mesai bitimine kadar Kuruma teslim edilmesi şarttır. Bu belgeler, asılları ibraz edilmek kaydıyla Kurum tarafından da onaylanabilir.

IV-SINAVIN YERİ, TARİHİ, ŞEKLİ VE KONULARI

Giriş sınavı, 2-5 Haziran 2015 tarihleri arasında (İşçi Blokları Mahallesi Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi (Eski 1483 Cd.) No:51/C06530 Yüzüncüyıl/Çankaya/ANKARA)

adresinde bulunan Kurum hizmet binasında yapılacaktır.

Giriş sınavı sözlü olarak yapılacaktır.

Sınav konuları şunlardır: Anayasa Hukuku, İdare Hukuku, İdari Yargılama Hukuku, Medeni Hukuk, Medeni Usul Hukuku, Borçlar Hukuku, Uluslararası Hukuk, Ceza Hukuku, Ceza Usul Hukuku, Ticaret Hukuku, İcra ve İflas Hukuku.

V-DEĞERLENDİRME VE SONUÇ

Sözlü sınavda adaylar, yukarıda belirtilen konular esas alınarak,

1)Genel yetenek ve genel kültür (20 Puan),

2)Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü (20 Puan),

3)Davranış ve tepkilerinin memuriyete uygunluğu (20 Puan),

4)Özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı (20 Puan),

5)Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı (20 Puan),

yönlerinden değerlendirilir.

Sözlü sınavda başarılı sayılmak için, Komisyon başkan ve üyelerinin yüz tam puan üzerinden verdikleri puanların aritmetik ortalamasının en az yetmiş olması şarttır.

Adayların giriş sınavı başarı puanları, sözlü sınavda yetmiş puan almış olmaları kaydıyla KPSS puanı ile sözlü sınav puanının aritmetik ortalamasının alınması suretiyle belirlenir. Başarılı olmak için gerekli olan puanı almış olmak kaydıyla başarı sıralaması puan sıralamasına göre yapılacaktır. Sınav notunun eşitliği durumunda KPSS puanı yüksek olan aday sıralamada üstte yer alacaktır.

Giriş sınavından yetmiş veya daha fazla puan almış olmak kaydıyla duyuruda belirtilen kadro sayısının yarısını geçmeyecek kadar yedek aday listesi belirlenecektir.

Giriş sınavında yetmiş ve üzerinde puan almış olmak, sıralamaya giremeyen adaylar için müktesep hak teşkil etmez.

Giriş sınavı sonuçları Kurumun internet sayfasında ve hizmet binasında ilan edilecektir. Ayrıca, asil ve yedek listelerde yer alan adaylara sınav sonucu yazılı olarak bildirilecektir.

Sınav sonuçlarının ilanından itibaren yedi iş günü içinde yazılı olarak itiraz edilebilir. İtirazlar bu sürenin bitiminden itibaren en fazla on iş günü içinde incelenerek karara bağlanır. İtiraz sonucu adaya yazılı olarak bildirilir. İtirazların değerlendirilmesi üzerine verilen kararlar kesindir. İtiraz süresi içinde Kuruma ulaşmayan dilekçeler dikkate alınmaz.

Sınavı kazananlardan sınav başvuru formunda gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin sınav sonuçları geçersiz sayılarak atamaları yapılmayacaktır. Atamaları yapılmış olsa dahi iptal edilecek ve hiçbir hak talep edemeyeceklerdir. Ayrıca, gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu veya belge verdiği tespit edilenler hakkında suç duyurusunda bulunulacaktır.

Giriş sınavına ilişkin gerekli görülen bilgilendirmeler, Kurumun www.epdk.gov.trinternet sayfasından yapılacaktır.

İlan olunur.

İLETİŞİM BİLGİLERİ:

Adres: Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (İşçi Blokları Mahallesi Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi (Eski 1483 Cd.) No:51/C 06530 Yüzüncüyıl/Çankaya/ANKARA)

 

Tlf : 0(312) 201 40 00

Editör: TE Bilisim