Geçtiğimiz haftalarda Devlet Persnonel Başkanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın bünyesine personel alımı yapacağını belirtmişti. Başvuruların 26 Mart 2018 tarihi itibari ile başlamasının ardından atık sona ermektedir. Buna göre Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bünyesine farklı pozisyon ve niteliklerde toplamda 10 kişilik boş pozisyon ile Sözleşmeli statüsünde Bilişim Personeli alacaktır. Hala Başvuru yapmamış olan veya başvuru işlemini tamamlamamış olan adaylar haberimizin devamında paylaştığımız bilgiler doğrultusunda başvurularını yapmaları gerekmektedir.

HANGİ POZİSYONLARDA ALIM YAPILACAK?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı KPSS ve YDS puan türüne göre bünyesine 10 kişilik kadro ile, 2 Ağ Uzmanı, 1 Kıdemli Bilgi Güvnliği Uzmanı, 1 Veritabanı Yönetimi Uzmanı, 1 Kıdemli Yazılım geliştirme Uzmanı, 1 Bilgi Güvenliği Uzmanı, 2 Proje Yöneticisi, 1 Sistem Uzmanı, 1 Linux Sistem Uzmanı olmak üzere farklı pozisyonlarda alım yapacak. Ayrıca Enerji Bakanlığı alımını yapacağı bu kadrolar için adaylara Giriş sınavı yapacaktır. Sınava katılmak için öncelikle başvuru şartlarını taşımak zorunlu olup, daha sonra adayların KPSS ve YDs puan türleri esas alınmak sureti ile yapılacak sıralama ile belirtilecektir. Sınava hatılmaya hak kazananların listesi başvuru işlemi sonrasında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından ilan edilecektir.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bünyesine alımını yapacağı bu kadrolar için adaylardan, Dört yıllık eğitim veren fakültelerin Yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik ve elektronik mühendisliği veya endüstri mühendisliği, bilgisayar mühendisliği bölümlerinden mezun olmuş olmaları ve yurtdışında eğitim görmüş olanlar için YÖK tarafından onaylanmış ve kabul edilmiş olan yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmak, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak,  Bilgisayar çevre birimlerinin donanımı ve kurulan ağ yönetimi güvenliği hakkında bilgi sahibi olmaları kaydıyla güncel en az 2 (iki) programlama dilini bilmek ve bunu belgelemek ve Erkek adaylar için askerliğini yapmış olmak veya askerlik ile ilgisi bulunmamak şartları aranacaktır. Ayrıca her pozisyon için alım kadrosu için özel şartlar farklı olup bu detaylara ilanın tam metninden ulaşabilirsiniz.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR?

Başvurusunu hala yapmamış olan adaylar için son günlere gelindi. Başvuruların 26 Mart 2018 tarihi itibari ile başlamasının ardından artık sona eriyor. Buna göre adyalar en geç 06 Nisan 2018 tarihine kadar saat 18:00 a kadar İstenilen belgeler ve başvuru formu ile birlikte T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı’na şahsen veya posta yolu ile yapılması gerekmektedir.

 Buna göre başvuru şartları hakkında ve başvurular hakkında daha detaylı bilgi almak için ve ilanın tam metnine ulaşmak için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim