Her geçen gün memur personel alım ilanı yayımlanmaktadır. Geçtiğimiz günlerde Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayımlanmış olan ilana göre Enerji ve Tabii kaynaklar Bakanlığı bünyesindeki memur personel eksikliğini karşılamak amaçlı farklı kadro ve niteliklerde toplamda 10 kişilik boş kadro ile Sözleşmeli personel alımı yapacağını belirtmişti. Yapılan duyuruya göre adaylar başvurularına bugün itibari ile başlayabilir ve son başvuru tarihine kadar başvurularını tamamlamaları gerekmektedir.

Enerji ve Tabii kaynaklar Bakanlığı tam zamanlı istihdam edilmek üzere Kamu kurum ve Kuruluşlarının Büyük Ölçekli Bilgi İşlem Biriminde Sözleşmeli Bilişim Personel İsdihdamına İlişkin Esas ve Usuller Hakkında yönetmeliğine göre 10 Sözleşmeli Bilişim personeli alacak. Adaylardan bu yönde Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aranacak ve adayların KPSS ve YDS puan türleri esas alınarak Giriş sınavı yapılacaktır. Başvurusunu yapan adaylar için Sınava Katılmaya hak kazanan adayların listesi 11 Nisan 2018 tarihinde www.enerji.gov.tr adresi üzerinden ilan edilecektir.

Buna göre Enerji ve Tabii kaynaklar Bakanlığı 10 kişilik boş kadro ile 2 Proje Yöneticisi, 1 Sistem Uzmanı, 1 Linux Sistem Uzmanı, 2 Ağ Uzmanı, 1 Kıdemli Bilgi Güvnliği Uzmanı, 1 Veritabanı Yönetimi Uzmanı, 1 Kıdemli Yazılım geliştirme Uzmanı ve 1 Bilgi Güvenliği Uzmanı pozisyonlarında alım yapacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Enerji Bakanlığı alımını yapacağı boş kadrolar için adaylardan, Erkek adaylar için askerliğini yapmış olmaları veya askerlik ile ilgisi bulunmamak olmak, 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşıyor olmak, 4 yıllık eğitim veren fakültelerin bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik ve elektronik mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği veya endüstri mühendisliği bölümlerinden mezun olmuş olmaları, Yurtdışında eğitim görmüş olan adaylar için bu bölümler ele alınarak YÖK tarafından onaylanmış ve denkliği kabul edilen yurtdışı yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmaları, Bilgisayar çevre birimlerinin donanımı ve kurulan ağ yönetimi güvenliği hakkında bilgi sahibi olmaları kaydıyla güncel en az 2 (iki) programlama dili bildiğini belgelemek gibi genel nitelikler aranmaktadır.

Ayrıca kadrosuna göre özel nitelikler aranmakta ve adayların Enerji Bakanlığı tarafından yapılacak Giriş Sınavına katılabilmeleri için 2016 veya 2017 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmaları ve Yabancı Dİl Sınavından İngilizce dilinden geçerli puan almış olmaları gereklidir. Adayların KPSS puanının %70 i ve YDS puanının %30 u esas alınarak sıralama yapılacaktır.

BAŞVURULAR BAŞLADI!

Başvuruda bulunacak adaylar başvurularına bugün ( 26 Mart 2018 ) itibari ile başlayabilir ve en geç 06 Nisan 2018 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Buna göre başvurular son başvuru günü en geç saat 16:00 a kadar istenilen belgeler ile birlikte T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı’na şahsen veya posta yolu ile yapılması gerekmektedir. Posta yolu ile yapılacak başvurularda herhangi bir gecikçe sonucunda başvurular geçersiz sayılacaktır. İlanın tam metninden özel niteliklere ve sınav bilgilerine ulaşabilirsiniz. İlanın tam metni için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim