Polis Akademisi Başkanlığı tarafından 04 mart 2019 tarihinde yapılmış olan duyuruya göre Erkek adaylar içerisinden 8 bin kişilik boşluk ile bekçi alımı yapılacak. henüz ilan hakkında başvuru kılavuzu yayımlandı. On binlerce aday bu kılavuzun yayımlanmasını bekliyor ve gözler Polis Akademisi başkanlığına dikildi. Bu bağlamda adaylardan aranacak muhtemel başvuru şartları be il il kontenjan dağılımı belli oldu. Ülkemizde bulunan 81 ilimiz içinde alım yapılacak olup, en çok alımlar, Adana, İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Konya, Sakarya, Bursa, Şanlıurfa Gaziantep ve Kocaeli illerine yapılacak.

ADAYLARDAN HANGİ NİTELİKLER ARANACAK?

8 bin kişilik boşluk ile adaylardan genel olarak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, En az 167 cm boyunda olmak, Askerliğini yapmış olmak, En Az lise mezunu veya dengi okul mezunu olmak, 18 yaşını tamamlamış ve 31 yaşından büyük olmamak, beden kitle indeksi 18 ile 28 arasında olmak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Başvuru yapacağı il sınırları içerisinde ikamet ediyor olmak, Türk toplum telakkilerine göre kötü şöhretli tanınmamak,Kamu haklarından ve kamu hizmetlerinden mahrumiyet cezası ile mahküm bulunmamak, Silah taşımasına veya silahlı görev yapmasına engel olabilecek bir durum olmamak, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Alkol uyuşturucu veya benzeri maddelerden tedavi görmemiş ve görmüyor olmak, Başvuru yapacağı tarih itibari ile siyasi parti üyesiliği bulunmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması be arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek gibi nitelikler aranacak.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

İlgili ilan için adaylar başvurularını başvuru kılavuzunda belirtilecek tarih aralığında gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Buna göre adaylar başvurularını Polis Akademisi resmi internet sitesi üzerinden https://pa.edu.tr adresi üzerinden adayın e-Devlet kapısı şifresi ile giriş yapmak suretiyle ve ilgili alanların aday tarafından gerekli bilgileri doldurması şeklinde yapılacaktır.

BAŞVURU KILAVUZU NE ZAMAN YAYIMLANACAK?

Söz konusu ilan için resmi duyuru Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yapılmıştı. Yapılan Duyuruda şu açıklamalar yer aldı;
772 sayılı Çarşı ve Mahalle Bekçisi Kanunu ile Çarşı ve Mahalle Bekçiliğine Giriş Sınavı Yönetmeliği kapsamında; Emniyet Hizmetleri Sınıfında Çarşı ve Mahalle Bekçisi olarak 81 İl Valiliğinde istihdam edilmek üzere en az lise ve dengi okul mezunu toplam 8.000 erkek Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımı yapılacaktır.

Alıma ilişkin esaslar, il kontenjanları ve başvuru şartları önümüzdeki günlerde açıklanacaktır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

İL İL KONTENJAN DAĞILIMI:

BEKÇİ ALIMI BAŞVURU KILAVUZU YAYIMLANDIĞINDA HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİN!

İnstagram Hesabımız İçin Buraya Tıklayınız.

Facebook Grubumuz İçin Buraya Tıklayınız.

Twitter Hesabımızı Takip Etmek İçin Buraya Tıklayınız

İşin Olsa Android Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa İOS uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim