Aşçı Alımları Başladı. Bir çok kişinin beklediği Aşçı alımları için süreç başlayarak kamuoyuna duyuruldu. Bu yönde İŞKUR Büyük Rol oynamakta ve başvuruları kabul ederek ilgili kuruluşlara ulaştırmaktadır.

Bildiğinizi gibi Aşçılık çok kutsal bir meslek olmakla birlikte hiç bir zaman Krize uğramayacak ve heryerde ihtiyaç duyurulan bir meslektir. Hele ki mesleğinizde yetenekli ve becereli iseniz Bir Mühendisten bile daha fazla kazanabilirsiniz. Aşçılık mesleğinde Mezuniyet önemli değildir. Önemli olan beceri ve yetenek. Ancak Kurum ve Kuruluşlar malesef mezuniyet şartı aramakta.Bu kapsamda 1500 Aşçı Alımı ilanına başvuru yapacak adayların, İlköğretim, Lise, Ön Lisans veya Lisans mezunu olmaları gereklidir.

AŞÇI ALIMI ALAN DAĞILIMI:

  • Aşçı 881
  • Aşçı (Özel Hizmet) 6
  • Aşçı Yamağı (Çırağı) 19
  • Aşçı Yardımcısı 571
  • Aşçı (Yöresel Mutfak) 6
  • Aşçıbaşı 15

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Aşçı alımı ilanına başvuru yapmak isteyen adaylardan genel olarak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Ekip Çalışmasına yatkın olmak, Her zaman güleryüzlü ve tamamen işine odaklanabilen, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Bazı alanlarda İŞKUR tarafından verilen Aşçılık belgesine sahip olmak, Sağlık açısından görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık problemi olmamak gibi şartlar aranacak.

BAŞVURULAR NE ZAMAN?

Aşçı alımı başvuruları sadece İŞKUR üzerinden yapılacak. Adaylar başvurularını " https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx " adresi üzerinden gerçekleştirebilecekler. İlgili adrese giriş yaptıktan sonra MESLEK yazan kısma AŞÇI yazarak ilgili alanlara ve İlanlara ulaşabilir ve başvuru yapabilirsiniz.

AŞÇI MAAŞLARI NE KADAR?

Özel sektörde 5 yıldızlı bir otelde görev alan şef garsonların aldıkları aylık maaş yaklaşık olarak 4000 TL ile 10000 TL arasında değişmektedir. Tabiki bu net bir rakam değildir. Firmaların size verecekleri teklifler, sizin bilgi ve aşçılık konusundaki tecrübeleriniz alacağınız ücrete net bir sayı getirebilecektir.

Editör: TE Bilisim