Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve alımların geçtiğimiz haftalarda başladığı bekçi personeli alımlarıyla igili süreçde son aşamaya gelindi. 18 Mart itibariyle başlayan süreç için son günler halen devam ederken Polis Akademisi resmi sayfasından belirlenen süreç içinde vatandaşların erişimine açıldığı bildirilmektedir. Yaklaşık olarak 8 bin bekçi alımı için başvuruların devam ettiğini belirten Emniyet Genel Müdürlüğü; son günlere yaklaşırken adayların yapacakları başvurularda başvuru şartlarına dikkat etmeleri gerektiğinin altını çizdi. 

Başvuru Şartları

Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesine yapılacak olan başvurular için adayların dikkat etmesi gereken başvuru şartları şu şekildedir; " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, en az lise veya dengi okul mezunu olmak, en az 167 cm boyunda olmak, beden kitle endeski 18-27 arasında olmak, başvuruda bulunduğu il sınırları içeirisnde en az bir yıldır ikamet ediyor olmak, askerlik görevini tamamlamış olamk, ağır hapis cezasına çaprtırılmamış olmak ve 6 aydan daha süreki cezaevinde kalmamış olmamak, kamu haklarından mahrum olmamak" adayların belirlenen başvuru şartlarındandır.

Başvuru Detayları

Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesine bekçi alımı yapmak isteyen adayların yapacakları başvurular 1 Nisan 2019 tarihinde son bulacaktır. 

Editör: TE Bilisim