Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan personel alımı ilanına göre Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak üzere sözleşmeli olarak personel alacak.14 Eylül 2020 tarihi itibari ile başlayan EGM 2020/5 kapsamında personel alımı için ilanın detaylarını sizlerle paylaşıyor olacağız.

İLANIN DETAYLARI:

Emniyet Genel Müdürlüğü teşkilatında Emniyet Hizmetleri Sınıfı Dışında Görevli Kadrolu ve Sözleşmeli personel yönetmeliği çerçevesinde sözlü ve uygulamalı sınav sonucuna göre Havacılık Dairesi Başkanlığına 2 kişilik kadro ile Helikopter Makinisti Alınacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Emniyet Genel Müdürlüğü adaylardan genel olarak 657 sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Buna göre adaylardan " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak" gibi nitelikler aranacak.

Ayrıca adaylardan özel olarak, Ülke genelinde çalıştırılmayı ve tüm uçuşlarda görevlendirilmeyi kabul etmek,Sağlık şartları Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı’ nın (ICAO) Annex1’ deki şartlara uygun olmak. Adaylar SINIF 1-UÇUŞA ELVERİŞLİDİR sağlık kurulu raporunu, ilgili hastanelerden kendi imkânları ile temin edeceklerdir. (Sözlü ve/veya uygulamalı sınava girmeye hak kazanan adayların sınava gelirken yanında getirmesi gerekmektedir.)

BAŞVURU SÜRECİ BAŞLADI!

EGM Sözleşmeli personel alımı için başvuru süreci 14 Eylül 2020 tarihi itibari ile başladı. Adaylar başvurularını en geç 18 Eylül 2020 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Buna göre adaylar başvurularını, bulundukları illerin İl Emniyet Müdürlüğü Personel Şube Müdürlüğüne bizzat başvuracaklardır.

BAŞVURU BELGELERİ:

a) Kimlik belgesi,

b) Son altı ay içerisinde çekilmiş 2 adet vesikalık fotoğraf,

c) Eğitim durumuna ait diploma/mezuniyet belgesinin aslı ve fotokopisi ya da noter tasdikli sureti (diploma/mezuniyet belgesinin aslının ibraz edilmesi durumunda, fotokopisi onaylandıktan sonra iade edilecektir. Diploma ve mezuniyet belgesi haricindeki belgeler kabul edilmeyecektir.)

d) Temel Teknisyen Sertifikaları,

e) www.egm.gov.tr adresinden link olarak sunulan “Sözleşmeli Helikopter Makinisti Nitelikleri” başlıklı form 2 nüsha olarak doldurulacak olup, bir nüshası müracaat edilen birime teslim edilecek, diğer nüshası adayda kalacak olup sözlü ve/veya uygulamalı sınava gelirken yanında getirecektir.

f) Temel teknisyen sertifikaları, Tip intibak belgeleri, Tek motor çift motor uçuş saatleri ve belgeleri, Her bir tipte uçuş toplamları ve son uçuş tarihlerini gösterir varsa kurum imzalı şahsi uçuş kayıt çizelgeleri ve Havacılıkla ilgili kişisel tüm (sertifikalar, kurs belgeleri vs.) belgelerin başvuru yerlerinde gösterilmesi yeterli olup, sözlü ve/veya uygulama sınavına gelirken aday yanında getirecektir. Ayrıca kazanan adaylardan bu belgelerin asılları veya aslı gibidir onayları istenecektir.