Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan ilana göre Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı alanlarda ve niteliklerde kamu personeli alımı yapacağını bildirmişti. Başvurular hafta başında başlamış olup artık sona ermektedir. Henüz başvuru yapmamış olan adaylar için ilanların detaylarını bir kez daha sizlerle paylaşıyoruz.

ALIM YAPILACAK KADROLAR VE DETAYLAR?

Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesine iki farklı ilan ile personel alımı yapacak. Bu bağlamda yayımlanan ilk ilana göre lise mezunu adaylar içerisinden aşçı alımı yapacak. Toplamda 9 kişilik kadro ile aşçı alınacak olup detayları aşağıdaki tabloda bulabilirsiniz.

Yayımlanmış olan bir diğer ilana göre ise 2020-1 kapsamında 1 kişilik boş kadro ile uçak pilotu alımı yapılacak. Bu kapsamda adaylardan özel olarak ise, Pilot olarak minimum 5000 saat çift motor sabit kanat uçuşu bulunmak, Tip intibak öğretmeni olmak. (TRI Type Rating Instructor) ve 1. Pilot (Kaptan) statüsünde olmak şartları aranacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Adaylardan Emniyet Genel Müdürlüğü ise genel olarak, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler kapsamında Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Sağlık açısından görevini yapmasına engel olabielcek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Ülke genelinde çalışmayı kabul etmiş olmak gibi nitelikler aranacaktır.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

Emniyet Genel Müdürlüğü personel alımı başvuru süreci geçtiğimiz gün başlamış olup en geç 21 Şubat 2002 tarihine kadar yapılmış olması gereklidir. Adaylar başvuru yapabilmek için öncelikle belirtilen nitelikleri taşıyor olmaları ve zamanında başvuru yapmaları gereklidir. İlan hakkında daha detaylı bilgi alabilmek için aşağıdak bilgileri inceleyebilirsiniz.

İLANIN DETAYLARI