Emniyet Genel Müdürlüğüne bağlı olan Polis Akademisi Başkanlığı bünyesindeki güvenlik ihtiyacını karşılamak için bir duyuru yayımlamıştı. Yapılaca duyuruya göre 73 ilimizde çarşı ve Mahalle Bekçisi alımı yapılacak. Adaylar söz konusu ilan için başvularına 08 Haziran 2018 tarihinde başlamışlardı ve başvurularda son güne gelindi. Adaylar bugün ( 22 Haziran 2018 ) saat 17:00 a kadar Ön Başvurularını tamamlamaları gereklidir. Henüz başvuru yapmamış olan veya başvuru işlemini tamamlamamış olan adaylar için birkez daha aşağıda detaylı bilgi vereceğiz. İşte detaylar.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİ?

Bekçi alım ilanına başvuru yapacak olan adaylardan bazı nitelikler aranmaktadır. Yaş şartı, Eğitim Şartı, Askerlik şartı gibi kritik nitelikler aranıyor.

Buna göre, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, En az lise mezunu veya dengi okul mezunu olmak, En az 167 cm boyunda olmak, Askerliğini yapmış olmak, Beden kitle endeksi 18 ile 27 arasında olmak, 18 yaşını tamamlamış ve 31 yaşından gün almamış olmak, Herhangi bir suç. hükümlülüğü bulunmamak, Silah taşımasına veya silahlı görev yapmasına engel bir durum olmamak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Türk toplumunda kötü şöhretli bilinmemek, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olmulu sonuç alabilmek, Sağlık açısından görevini yapmasına engeli olmamak, Alkol veya uyarıcı maddelerden tedavi görmemiş veya görmüyor olmak ve herhangi bir siyasi parti ve terör örgüt üyesi bulunmamak şartlarını taşıyan adayların başvuruları kabul edilecektir.

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Başvuru yapacakadaylar başvurularını bugün en geç 17:00 a kadar gerçekleştirmeleri şarttır. Bu doğrultuda adaylar ön başvurularını, https://pa.edu.tr adresi üzerinden adayın e-Devlet kapısı şifresi ile giriş yapmak suretiyle ve ilgili alanların aday tarafından gerekli bilgileri doldurması şeklinde yapılacaktır. 

Peki başvuru işlemi sonrası ne yapılacak? Bunun hakkında bilgi almak için Buraya Tıklayarak başvuru sonrası yapılması gerekenleri adım adım inceleyebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim