İçişleri Bakanlığına bağlı olan Emniyet Genel Müdürlüğü 2018 yılı 6. Dönem personel alımı yapacak. Söz konusu ilan geçen haftalarda yayımlanmıştı ve adaylar başvurularına bu hafta başı yani 04 Şubat 2019 tarihi ile başlamışlardı. Ancak adaylara başvuru için verilen sürenin sonuna gelindi ve İşin Olsa ekini olarak sizler için bir kez daha ilgili ilan hakkında detayları sizlere aktarıyoruz.

Emniyet Genel Müdürlüğü 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun kapsamında farklı 26 şehirde kadrolu Hizmetli alımı gerçekleştirecek. Alımlar erkek ve bayan adaylar için geçerli olacak olup Yardımcı Hizmetler Sınıfında yapılacaktır. Adaylardan bazı nitelikler aranacak olup bu başvuru şartlarını taşıyan tüm adayların başvuruları geçerli sayılacaktır.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

İlgili ilana başvuru yapacak adaylardan Merkezi sınav olan KPSS şartı aranacak. Buna göre 2018 yılında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından lise mezunu seviyesinde KPSSP94 puan türünden en az 70 puan almış olmak, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Sağlık açısından görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak ve bunu belgelemek, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak sözlü ve/veya uygulamalı sınavdan başarılı olmak ve Herhangi bir lise kurumundan mezun olmuş olmak şartları aranacak.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR?

İlgili ilan için başvurular 04 Şubat 2019 tarihi itibari ile başlamış olup en geç 08 Şubat 2019 tarihine kadar başvuruların yapılması gerekmektedir. Başvurular, Kimlik belgesi, 2 adet vesikalık fotoğraf, Diploma veya mezuniyet belgesi, KPSS Sonuç belgesi ile birlikte İl Emniyet Müdürlüğü Personel Şube Müdürlüğüne şahsen başvuru yapılacaktır.

Başvuru işlemleri sonrasında ise, adayların KPSS puan durumlarına göre sıralama yapılarak kadro sayısının 5 katı kadar aday değerlendirmeye alınacak ve sınava tabii tutulacaklardır.İlan hakkında detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayarak ilanın tam metnine ulaşabilirsiniz.

İlgili ilan için başvuru sonuçları için veya yayımlanacak diğer ilanları anında telefonunuza bildirim almak için İşin Olsa mobil uygulamasını telefonunuza indirerek anında ilanlardan ve sonuçlardan haberdar olabilirsiniz.

İnstagram Hesabımız İçin Buraya Tıklayınız.

Facebook Grubumuz İçin Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa Android Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa İOS uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız