Devlet Personel Başkanlığı ve Türkiye İş Kurumu üzerinden Kamu Kurumlarının personel ihtiyacının giderilmesi için memur alımları yayımlanmakta ve başvurular devam etmekte. Ekim ayının girmesi ile hangi kurumlarda düşük KPSS puanı ile alımlar yapılacak? Yapılacak olan atamalarda hangi başvuru şartları bulunuyor? İşin olsa ekibi olarak aktarmaya devam ediyoruz.

60 KPSS İLE MEMUR ALIMI

Eğitim düzeyinde lise, ön lisans ve lisans mezunu olan adayların başvuru yapabilecekleri alımlardan en az 60 KPSS isteyen alımları sıralıyoruz. Devlet Personel Başkanlığını tarafından açıklanan ilanlara göre Belediyelerden Sultangazi Belediyesi, Meriç belediyesi Doğanhisar Belediyesi, Diyanet İşleri Başkanlığına yapılacak olan alımlarda KPSS'den en az 60 puan almış olmak yeterli olacak. Dışişleri Bakanlığına bağlı konsolosluklara yapılacak alımlarda ise KPSS şartı aranmayacaktır. Ayrıca POMEM alımlarından 60 KPSS ile 8 bin polis alımı yapılacaktır.

Adayların başvurularda T.C: vatandaşı olmaları, 18 yaşını tamamlamış olmaları, başvuru detaylarında belirtilen lise, ön lisans ya da lisans eğitim düzeyine sahip olmaları gerekmektedir. Kadrolu ya da sözleşmeli olarak istihdam edilecek olan memur alımlarından polis alımlarında Bin kadın polis alımı yapılacaktır.

İlanlara erişmek için tıklayın

Editör: TE Bilisim