Geçtiğimiz günlerde Devlet Personel Başkanlığı tarafından yapılan duyuruya göre Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde bulunan memur personel alımı eksikliğini gidermek için kadrolu personel alımı yapacağını belirtmişti. Bunun üzerine EGM bünyesine 27 kişilik boş kadro ile Hizmetli Alımı yapacak. İlana hem erkek hem de bayan adaylar başvuru yapabilecek. Alımlar farklı bölgelerden yapılacak olup adaylardan bu yönde de Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aranacaktır.

ALIM YAPILACAK İLLER:

Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesine toplamda 27 kişilik boş kadro ile, Bayburt POMEM 1, Diyarbakır 4, Hakkari 8, Tunceli 2, Şırnal 11 ve Van ilinde 1 kadrolu hizmetli alacaktır.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Emniyet Genel Müdürlüğü adaylardan bazı şartlar arıyor. Bu şartları taşıyan adayların başvuruları kabul edilecek ve adaylar bu yönde Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak olan Sözlü ve/veya Uygulamalı sınava katılacaklardır. Adayların KPSS puan sıralamasına göre kadro sayısının 5 katı kadar aday sınava çağırılacaktır.

Adaylardan, 657 Sayılı devlet memuru kanunun 48. maddesindeki şartları taşımaları, Sağlık yönetmeliği tarafından belirtilen sağlık şartlarını taşımaları ve Yapılacak olan güvenlik ve arşiv soruşturmasından olmulu sonuç almaları gereklidir.

Ayrıca Hizmetli personel adaylarından özel olarak, 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından lise mezunları seviyesinde KPSSP94 puan türünden en az 70 puan almış olmak ve Herhangi bir ortaöğretim kurumundan mezun olmuş olmak şartları aranacaktır.

BAŞVURULAR BAŞLADI!

Başvuru yapacak adaylar için başvurular bugün ( 08 Ocak 2018 ) itibari ile başladı. Adaylar başvurularını en geç 12 Ocak 2018 tarihine kadar yapmaları gerekmektedir. Başvurular, Kimlik belgesi, 2 adet vesikalık fotoğraf, KPSS sonuç belgesi ve mezuniyetinin gösterir belge ile birlikte alımı yapılacak il Emniyet Müdürlüklerine şahsen başvuru yapmaları gereklidir. Ayrıca ilanın tam metninden daha detaylı bilgi alabilir ve sınav bilgilerine ulaşabilirsiniz. İlanın tam metni için Buraya Tıklayınız.