Emniyet Genel Müdürlüğü, Devlet Personel Başkanlığı tarafından yapılmış olan duyurusuna göre sözleşmeli personel alımı yapacak. Alımlar Emniyet Genel Müdürlüğünün 2017 yılı 4. Dönem şeklinde olacak olup, Toplamda 2 personel alınacaktır. Emniyet Genel Müdürlüğü alım yapacağı pozisyonu ise Havacılık Dairesi Başkanlığına Uçak Pilotu olarak belirledi. Adaylara sınav komisyonunda uygulamalı veya Sözlü sınav yapılacaktır. Adaylar sınava tabii tutulacak olup, bütün şartları taşıyan ve sınavda başarılı olan 2 kişi kadroya alınacak. Adaylara atama onaylrı hariç tüm bildiriler ve duyurular Emniyet Genel Müdürlüğünün resmi internet sitesinde duyurulacaktır. Bunun dışında adaylara ayrıca tebligat gönderilmeyecektir.

Başvuru Yapacak Adaylar Hangi Şartları Taşımalıdır ?

Emniyet Genel Müdürlüğü alacağı sözleşmeli personel adaylarında, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımaları, Türkiye genelinde çalıştırılmayı ve tüm uçuşları kabul etmek, Sözlü veya uygulamalı sınavda başarılı olmak, yapılacak güvenlik soruşturmasından ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Pilotluk lisansına sahip olmak, Pilot olarak minimum 500 saat çift motor sabit kanat uçuşu bulunmak, Sağlık şartları Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı’ nın (ICAO) Annex1’ deki ve JAR FCL-3’ deki ticari pilot şartlarına uygun olmak. (Adaylar SINIF 1-UÇUŞA ELVERİŞLİDİR sağlık kurulu raporunu, ilgili hastanelerden kendi imkânları ile temin edeceklerdir. Bu şartları taşıyan adayların başvuruları kabul edilecektir. 

Başvurular ve İstenilen Belgeler Nelerdir ? 

Emniyet Genel Müdürlüğü sözlşmeli personel alımı ilanına başvuru yapacak olan adaylar, 20 Mart 2017 tarihi ile 24 Mart 2017 tarihleri arasında başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular bulunduğunuz il Emniyet Genel Müdürlüğü Personel Şube Müdürlüğüne bizzat yapılacaktır. Başvuru esnasında adaylardan aşağıdaki belgeler istenilecektir.
  • Kimlik belgesi, 
  • Son altı ay içerisinde çekilmiş 2 adet Vesikalık fotoğraf, 
  • Eğitim durumuna ait diploma/mezuniyet belgesinin aslı ve fotokopisi ya da noter tasdikli sureti,
  • EK’ de sunulan “Sözleşmeli Pilot Nitelikleri” başlıklı form,
  • Pilotluk Lisansı,
İlanın tam metnine ulaşmak isteyen adaylar Buraya Tıklayarak yapılan duyuruya ulaşabilirler.
Editör: TE Bilisim