Emniyet Genel Müdürlüğü geçtiğimiz günlerde personel alım ilanı yayımlamıştı. Yayımlanan ilana göre Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesine 31 kişilik boş kadro ile Avukatlık kadrosunda kadrolu avukat alacak. Alımlar farklı illerden yapılacak olup, başvurular bugün itibari ile başlamıştır.Adaylar bu kadroya başvuru yapabilmeleri için aranan şartları taşımaları zorunludur. Haberimizin devamında alım yapılacak illere ve başvuru şartlarına ulaşabilirsiniz.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Emniyet Genel Müdürlüğü alım yapacağı 31 kadrolu pozisyon için adaylardan, 2016 yılında veya 2017 yılında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak, Hukuk fakültesinden mezun olmuş olmak veya YÖK tarafından onaylı ve buna denkliği olan yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmak, Avukatlık ruhsatnamesine sahip olmak, en az 3 yıllık mesleki tecrübeye sahip olmak, Disiplin cezası bulunmamak, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Güvenlik ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç almak ve Sağlık açısından görevini yapmasına bir mani bulunmamak şartları aranmaktadır.

BAŞVURULAR BAŞLADI!

Adaylar başvurularına bugün ( 18 Aralık 2017 ) tarihi itibari ile başlayabilirler. Başvurular en geç ise 22 Aralık 2017 tarihine kadar yapılması gerekmektedir.Buna göre başvurular adayların alım yapılacak ildeki il emniyet müdürlüklerine şahsen başvuru yapmaları gerekmektedir. Ayrıca başvuru yapan adaylar daha sonrada Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından sınava tabii tutulacak ve sınav sonucuna göre kadroya alınacaktır.

ALIM YAPILACAK İLLER NELERDİR?

Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesine toplamda 31 kişilik kadro ile memur alımı yapacağını belirtti. 31 kişilik boş kadro ile, EGM Hukuk Müşavirliği 13, Ankara 1, Aydın 1, Bilgöl 1, Çanakkale 1, Çorum 1, Edirne 1, Erzurum 1, Eskişehir 1, Kagramanmaraş 1, Kocaeli 1, Kütahya 1, malatya 1, Muğla 1, Siirt 1, Şanlıurfa 1 ve Tekirdağ 1 olmak üzere toplada 31 Avukat alımı gerçekleştirilecek.

 İlanın tam metnini incelemek isteyen adaylar Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim