Emniyet Genel Müdürlüğü geçtiğimiz günlerde 20 Dönem kapsamında 10 bin Polis alımı yapacağını belirtmişti. Bir çok aday bu ilanı beklemekteydi ve alım duyurusu yapıldı. Ancak başvuru yapacak adayların süresi gittikçe daralıyor. Son gün 14 Nisan 2017! Adaylar başvuruda bulunmak için tüm şartlra uygun olması şarttır. Emniyet Genel Müdürlüğü 10 bin kişilik kadro ile bay ve bayan adaylar alacak. Kadronun 9 binlik kişisi Erkek adaylar için ve diğer Bin kişilik kadro ise bayan adaylara verildi. Adaylar yapılacak olan SInav ile belirlenecek ve adaylardan Sınava başvuru için Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı istenecek. Sınava katılan ve sınavda başarılı not alan adaylar ise Polis Meslek Eğitim Merkezinde eğitim gören ve eğitim sonunda başarılı olan adaylar Polis memuru olarak atanacaktır.

EĞİTİM ŞARTI:

Emniyet Genel Müdürlüğü 10. Dönem POMEM kapsamında alım yapacağı 9 bin kişilik erkek ve 1000 kişilik bayan adaylar için, Lisans mezunu olmak veya buna denkliği olan Yükseköğretim kurumlarınca onaylanmış yurtdışı yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmak şartı aranacak. Bunun dışında Lise mezunları ve Önlisans mezunları başvuruda bulunamıyacaktır. Ayrıca, Yabancı Ülkeden alınan lisans diplomaları YÖK Başkanlığından alınan denklik belgesi ile birlikte kabul edilecektir.

KPSS ŞARTI : 

Adaylar, 2015 yılı veya 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP3 puan türünden en az 60 puan almış olmaları gerekmektedir. Bu sebeple ilana sadece Lisans mezunları başvuruda bulunabilir. Diğer bir unsur ise, Emniyet Teşkilatı şehit ve vazife malullerinin eş ve çocukları için ise Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından lisans mezunları için yapılan 2015 veya 2016 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavlarının birinden P3 puan türünden en az (48,00) puan almış olmak şartı aranacaktır. 

YAŞ ŞARTI : 

18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak şartıyla, sınavın yapıldığı yılın 31 Aralık tarihi itibariyle erkek ve kadın adaylar için 30 yaşından gün almamış olmak, (31 Aralık 1988 ve daha sonraki tarihlerde doğmuş olmak) Şartı aranacaktır. 

ARANAN DİĞER NİTELİKLER:

Adaylar Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi 10 bin polis alım ilanına başvuru yapabilmeleri için, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, silah taşımaya ve silahlı görev yapmaya herhangi bir engeli bulunmamak, Sağlık açısından Emniyet Teşkilatı sağlık şartlarına uygun adaylar, Erkeklerde 167cm Boyundan kısa olmamak, Bayanlarda 162cm den kısa boylu olmamak, beden kitle indeksi 18.00 (dahil) ile 27.00 (dahil) arasında olanlar öğrenciliğe kabul edilir, Hiç bir şekilde suç teşkil edecek hükümü bulunmaması, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasında olumlu sonuçlar almak, Sağlık Yönetmeliği hükümleri hariç, polis eğitim kurumlarından çıkarılmamış olmak, alkol, uyuşturucu ve benzeri madde bağımlığı yüzünden tedavi görmemiş olmak şartları aranmaktadır. 

SINAV: 

Başvurusu onaylanan adaylar Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi tarafından yapılacak olan sınava katılacaktır. Ayrıca Emniyet Teşkilatı Personelinden şehit veya vazife malülü olan eş veya çocukları sınav ücreti yatırmayacaktır. Adaylar hangi tarihte ve nerede başvuru ve sınava katılacaklarını www.pa.edu.tr internet adresinden öğreneceklerdir. Alıma ilişkin sınav takvimi Polis Akademisinin resmi internet sitesinden ( www.pa.edu.tr ) duyurusu yapılacaktır. Bunun dışında diğer kaynaklardan yapılan duyurulara itibar etmeyiniz. Şahsen Başvuru ve Sınav Merkezine gelirken adayların; cep telefonu, ses, görüntü, kayıt cihazı veya değişik benzeri elektronik eşya bulundurmaları yasaktır.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR ;


Emniyet Genel Müdürlüğü 20. Dönem POMEM 10 bin polis alımı başvuruları en geç 14 Nisan 2017 tarihi saat 17:00 a kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular https://sinav.pa.edu.tr adresi üzerinden adayın e-Devlet kapısı şifresi ile giriş yapmak suretiyle ve ilgili alanların aday tarafından gerekli bilgileri doldurması şeklinde yapılacaktır.

NOT: Adaylar Başvurularını Başvuru kılavuzunu dikkatlice okumadan kesinlikle başvuru yapmamalıdır. 

20.DÖNEM POLİS MESLEK EĞİTİM MERKEZLERİ ADAY BAŞVURU, SEÇME ve DEĞERLENDİRME SINAVI KILAVUZU
ÖNBAŞVURU İÇİN TIKLAYINIZ...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamasında müracaat sayılarının oldukça düşük olduğunu belirterek 10 bin kişi alınacağını ve sadece 14 bin 500 kişinin başvurduğunu duyurdu. Peki lise ve önlisans mezunları başvuru yapabilir mi? İlgili Habere Gitmek İçin Buraya Tıklayınız.

Bunun gibi tüm detaylar sitemizden veya sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilirsiniz. Bunun için; 
Sayfamızı beğenmek için Tıkla,
Gurubumuza katılmak için Tıkla
Editör: TE Bilisim