Binlerce engelli memur adayı açıklanacak olan E-KPSS tercih kılavuzunu merakla bekliyordu. 2019 yılında gerçekleştirilmesi beklenen engelli personel atamasına ilişkin takvimin açıklanması ve tercihlerin yapılması için binlerce aday, gelecek olan açıklamaya kilitlenmiş olup beklenen bu açıklama bugün Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Erzurum İl Müdürü Cemil İlbaş tarafından duyuruldu. Buna göre 24 Ocak’ta adayların başvuruları alınacak ve sonrasında atamalar gerçekleştirilecek.

Tercih Süreci 24 Ocak’ta Başlıyor

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Erzurum İl Müdürü Cemil İlbaş tarafından açıklanan tarih duyurusunda, "Engelli vatandaşlarımız 24 Ocak 2020 tarihinden itibaren Erzurum Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne başvurabilir, kurum olarak gereken rehberlik hizmetlerini vereceğiz. Engellilerimizin, mezun olunan eğitim düzeyi, program, alan, dal ile ilgili nitelik koşulunu karşılamadığı bir kadroya tercihleriniz arasında yer vermemesi ve yerleştirilmesi halinde ilgili kurum tarafından atamanın yapılmayacağını göz önünde bulundurmasını istiyoruz” ifadeleri ile yapılacak olan atama hakkında bilgi verildi.

Kılavuz ÖSYM’de Yayınlanacak

24 Ocak 2020’de yapılacakolan engelli memur alımlarına yönelik kılavuzun yanı sıra herhangi bir takvim de açıklanmış olmamakla birlikte 24 Ocak’ta hem kılavuz hem de engelli memur atamasına yönelik takvim kurumun www.osym.gov.tr resmi internet adresinden duyurulacak. Adaylar EKPSS başvurularını ÖSYM resmi sayfasından yapabilecekler. İlkokul ve ortaokul mezunlarının kura başvuruları için belirlenen tarih aralığı ise 28 Nisan ile 12 Mayıs olarak belirlendi.