Türkiye İş Kurumu devamlı olarak yeni ilanlar yayımlamakta ve binlerce aday ilgili ilanlara başvuru yapmaktadırlar. Buna göre İŞKUr üzerinde yayımlanmış olan ilana göre Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ( DSİ ) bünyesindeki işçi personel eksikliğini karşılamak için farklı nitelik ve pozisyonlarda alım yapacağını belirtti.

HANGİ POZİSYONLARDA ALIM YAPILACAK?

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü 1 Greyder Operatörü, 1 Puantör, 3 Engelli Puantör, 2 Makine Teknolojisi Teknisyni, 1 Sondaj İşçisi, 1 Elektrik Elektronik Teknisyeni, 2 İnşaat Teknolojisi Teknisyeni ve 1 Motorlu Araçlar Teknolojisi/Otomotiv Teknolojisi Teknisyeni olmak üzere DSi toplamda 12 kişilik boş kadro ile alım yapılacak.

Alımlar, Greyde Operatörü için DSİ 24. Bölge Müdürlüğü Kars, Engelli Puantör için DSİ 16. Bölge Müdürlüğü Marin ve geri kalan pozisyonlar için DSİ 5. Bölge Müdürlüğü Ankara'dır

ADAYLARDAN ARANAN BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Devlet Su İşleri personel alım ilanına başvuru yapaca kadaylardan bazı nitelikler aranmaktadır. Buna göre, Ortaöğretim Mezunu ( lise ve Dengi ) Olmak, Engelli Puantör Pozisyonu için Ön Lisans mezunu olmak, 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise mezunları için KPSSP94 ve Engelli Puantör pozisyonu için Ön Lisans Seviyesinde EKPSSP93 puan türünden puan almış olmaları gerekmektedir. 

Adayların başvuru işlemlerini tamamladıktan sonra İŞKUR tarafından verilecek Nihai Listede adayların ğitim durumu, öncelik durumu, yabancı dil vb. koşulları taşıyıp taşımadıklarını yazılı veya sözlü sınavdan önce talebi veren kamu kurum ve kuruluşuna ibraz etmek zorundadır.

BAŞVURULAR:

Başvuru yapacak adaylar Adaylar başvurularına ilanın yayımlanması ile birlikte başladırlar. Adaylara başvuru süresi için 10 günlük bir süre verilmiş, Buna göre adaylar başvurularını en geç 08 Ağustos 2018 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular Türkiye İş Kurumu üzerinden yapılacaktır.

Adayların https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx adresine girerek arama kısmına DEVLET SU İŞLERİ şeklinde aratmaları eşeklinde ilgili ilanlar çıkcaktır. Adayların Üyelik giriş biligileri veya E-Devlet şifreleri ile giriş yapmalarının ardından başvurularını gerçekleştirebileceklerdir.