Devlet Personel Başkanlığı resmi internet sitesi üzerinden yayımlanan personel alım ilanlarına göre 6 farklı kurumun kendi bünyelerine sürekli olarak işçi alımı yapacağı ve böylelikle kendi kadrolarını sürekli olarak genişletmeyi amaçladığı söylenmektedir. Kurumların bünyesine yapılacak olan personel ilanlarında adayların genel başvuru şartlarına göre başvuru yapmaları gerektiği aksi taktirde yapacakları başvuruların geçersiz sayılacağı açıklandı. 

Personel Alımı Yapılacak Olan Kadrolar

DPB bünyesi tarafından yayımlanan personel ilanıyla birlikte adayların başvuru yapacağı devlet kurumları şu şekildedir; " Et ve Süt Kurumu, Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayii A.Ş. Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu Genel Müdürlüğü, Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü, Derebucak Belediye Başkanlığı, T.C. Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü" bünyelerine alım yapılacağı belirtilmiştir.

Genel Başvuru Şartları

DPB tarafından yayımlanan 6 farklı kurum içinde belirlenen özel şartlar olsada adayların öncelikli olarak genel başvuru şartlarına bakıp ona göre başvuru yapmaları gerekmektedir. Genel Başvuru şartları şu şekildedir; " T.C. vatandaşı olmak,18 yaşından büyük olmak, kamu haklarından mahrum bırakılmış olmaması, askerlik ile ilgilisi bulunmamak, sağlık şartlarında herhangi bir sağlık probleminin bulunmaması, güvenlik soruşturmasından olumlu geçmiş olması" adaylardan istenilen genel başvuru şartlarındandır. 

Başvurular Nasıl Yapılmaktadır?

6 farklı kurum bünyesi içerisinde yapılacak olan başvurular için kurumların hangi internet sitesinden personel alım ilanı başvurusu verdiğine bakmanız gerekmektedir. Yayımlanan ilanların bulunduğu site üzerinden başvurular bulunmaktadır. 

Editör: TE Bilisim