Devlet Personel Başkanlığı duyurdu. KPSS'den düşük alan adaylar için yeni atamalar yapılacak. 60 KPSS ile 2 kamu kuruma toplamda 70 devlet memuru personeli alınacak!

KPSS puan sıralamasına göre kamu kurumlarına yapılacak atamalarda yüksek olan puandan başlanarak atama yapılırken, kurumlar başvurularda KPSS barajı belirlemekte. Adaylar için düşük puan alanlar için başvuru yapabilecekleri alımları aktarıyoruz. İki farklı kuruma 70 kamu personeli alınacak.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIMI;

Diyanet İşleri Başkanlığı 30 Diyanet işleri uzman yardımcısı ve 25 diyanet işleri yüksek kurulu uzmanı kadrolarında toplamda 55 kadrolu personel alımı yapacak. Buna göre adayların 35 yaşını doldurmamış olmaları, 2017 ile 2018 KPSS sınavlarının bir tanesinden en az 60 almaları, daha önce yapılan DİB uzman yardımcısı alımlarında 2 kez başarısız olmamaları istenilmektedir.

Diyanet işleri başkanlığı alımları için tıklayın

KAMU DENETÇİLİĞİ KURUMU UZMAN YARDIMCISI ALIMI,

Kamu Denetçiliği kuruma yapılacak alımlarda uzman yardımcısı kadrosunda alımlar yapılacak. Adayların eğitim düzeylerine göre Hukuk mezunu olanlar için 7 kişi, İİBF, siyasal bilimler, İşletme fakültelerinden mezun olanlar için ise 8 kişi uzman yardımcısı alımı yapılacak. Toplamda 15 kadrosu personel alımı için başvuru alınacak. başvurular 22 Ekim tarihinde alınmaya başlanacak. Adaylar 5 Kasım tarihine kadar başvuru yapabilecek.

KDK için personel alımını tıklayın

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim