Devlet Personel Başkanlığı üzerinde bugün ( 04 Şubat 2019 ) itibari ile yayımlanan ilana göre Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesindeki eksikliğini gidermek için farklı illerde kamu personeli alımı yapacağını belirtti. Başvuru yapacak adaylardan bazı şartlar aranacak ve başvuru şartlarını taşıyan adaylar başvurularını yapabilecek.

80 PERSONEL ALINACAK?

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı taşra teşkilatında 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 4/B maddesi kapsamında çalıştırılmak üzere sözleşmeli olarak 80 kişilik boşluk ile Avukat alımı yapılacak. Buna göre alımlar, Adana 3, Afyonkarahisar 1, Ağro 1, Ankara 4, Antalya 3, Artvin 1, Balıkesir 1, Artvin 1, Bingöl 1, Bursa 4, Çorum 1, Denizli 1, Diyarbakır 2, Edirne 1, Elazığ 1, Erzurum 2, Diyarbakır 3, Gümüşhane 1, Hakkari 1, Hatay 2, Mersin 2, İstanbul 10, İzmir 8, Kastamonu 1, Kayseri 1, Kırklareli 1, Kocaeli 2, Manisa 2, Kahramanmaraş 2, Nevşehir 1, Ordu 1, Sakarya 1, Samsun 2, Sivas 2, Trabzon 1, Uşak 1, Yozgat 1, Zonguldak 1, Bayburt 1, Iğdır 1, Yalova 1, Kilis 1 olmak üzere toplamda 80 kişilik kadro ile avukat alınacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı adaylardan, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, 65 yaşını bitirmemiş olmak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emekli veya yaşlı aylığı almıyor olmak, hukuk fakültesi mezunu olmak veya bunlara denkliği olan yükseköğretim kurulunca kabul edilmiş yurtdışı yükseköğretim kurumlarından mezun olmak, ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP3 puan türünden puan almış olmak, Avukatlık tuhsatnamesine sahip olmak veya avukatlık staj bitirme belgesine sahip olup, Türkiye Barolar birliğine avukatlık ruhsatı için başvurduğunu belgelemek şartları aranacak.

BAŞVURULAR:

Başvuru yapacak adaylar başvurularına Bugün ( 04 Şubat 2019 ) tarihi itibari ile başlayabilir ve en geç 12 Şubat 2019 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Bu bağlamda adaylar başvurularını istenen belgeler ile birlikte Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Personel Dairesi Başkanlığı Emek Mah. 17. Cad. No:13 Kat :2 Emek/ANKARA adresine şahsen, herhangi bir yakını aracılığıyla veya posta ile ulaştırılacaktır. İlan hakkında detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

İnstagram Hesabımız İçin Buraya Tıklayınız.

Facebook Grubumuz İçin Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa Android Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa İOS uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız

Editör: TE Bilisim