Devlet Personel Başkanlığı tarafından her geçen gün alım duyurusu yapılmaktadır. Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü de bünyesinde bulunan personel eksikliği için alım duyursu yapıldı. Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü İstanbul ve Ankara illeri için bünyesine personel alacak. İstanbul ili için Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü 1 ader Koro Sanatçısı ( Alto ya da Bas ), Ankara ili için, 2 Orkestra Sanatçısı ( 1 Viyolensel ve 1 Timpani/vurmalı çalgılar ) olmak üzere toplamda 3 kişi alınacak.

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü alım yapacak olduğu kadrolar içni adaylara sınav yapacak ve adayların bu sınava katılabilmeleri için 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinin (1), (2), (3), (4), (5), (6) ve (7) numaralı alt bentlerinde belirtilen genel şartlar ile birlikte aşağıda belirtilen özel şartlar aranır ve Yükseköğrenim Kurumu bünyesinde müzik ve sahne sanatları eğitimi veren fakülte, akademi ve konservatuarlardan lisans düzeyinde mezun olmaları ya da son sınıfta öğrenimlerine devam ediyor olmaları şartı aranır.

Başvuru yapacak olan adaylar başvurularını Ankara ili için en geç 15 Eylül 2017 tarihine kadar ve İstanbul ili için en geç 18 Eylül 2017 tarihine kadar gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Adaylar başvurularını, Başvuru Dilekçesi, 2 adet fotoğraf, Nüfuz Cüzdanı Fotokopisi, Diploma aslı veya noter onaylı ve adli sicil belgeleri ile birlikte şahsen veya posta yolu ile yapmaları gerekmektedir. Aşağıda ilanların tam metinlerini bulabilirsiniz.

İstanbul için Tam Metin: https://goo.gl/25aHSa

Ankara İçin Tam Metin: https://goo.gl/xq8fYC

Editör: TE Bilisim