Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde bulunan personel eksikliğini gidermek için 3 farklı ilan ile personel alımı yapacağını belirtti. Buna göre Diyanet İşleri Başkanlığı toplamda 560 kişilik boş kadro ile alım yapacak ve İşin Olsa ekibi olarak bu ilanların tamamını tek bir sayfada topladık ve sizlere sunuyoruz.

DİB 560 PERSONEL ALACAK!

Diyanet İşleri BaşkanlığıToplamda 560 kişilik boş kadro ile, ilk yayımladığı ilana göre 42 kişi, İkinci ilana göre 55 ve üçüncü ilana göre 463 personel alımı yapacağını belirtti.

Buna göre Diyanet İşleri Başkanlığı 20 Eylül 2018 tarihinde yayımladığı ilana göre, 42 kişilik boş kadro ile, Büro Personeli, Dizgi Operatörü, Muhabir ve Redaktör, İşaret Dili Tercümanı, Kameraman, Tashihçi ve Yönetmen ve Mütercim-Tercüman alımı gerçekleştirecek.

Yayımlanan ikici ilana göre ise,  55 Kişilik boş kadro ile, Din İşleri Yüksek Kurulu Uzman yardımcısı ve Diyanet İşleri uzman yardımcısı alacak.

463 kişilik boş kadro ile ise, ek yerleştirme ile İmam Hatip, Müezzim kayyım ve Kuran Kursu Öğrencisi alacak. Buna göre Diyanet İşleri Başkanlığı toplamda 560 kişilik kadro ile KPSS'li ve KPSS'siz personel alımı gerçekleştirecek.

ADAYLARDAN ARANAN ŞARTLAR NELERDİR

Diyanet İşleri Başkanlığı alım yapacağı personel adaylarından genel olarak, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Sağlık açısından görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak gibi nitelikler ve Kamu Personeli Seçme Sınavından puan almış olmak gibi nitelikler aranacaktır.

İLANLARIN DETAYLARI:

Diyanet İşleri Başkanlığı 42 Personel Alımı: DİB 42 kişilik boş kadro ile KPSS puan sırasına göre, Mesleki uygulamalı sınav ile v sözlü sınav sonucuna göre 42 kişi alacak. Buna göre KPSS puan sırasına göre alım yapılacak pozisyonlar için, Ön lisans mezunları için 2016 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP93 ve Lisans mezunları için 2018 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP3 puan türünden en az 50 puan almış olmaları ve Alım pozisyonları için Yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmaları gerekmektedir. İlanın detayları İçin Buraya Tıklayınız.

Diyanet KPSS En az 60 Puan İle 55 Personel Alımı: Diyanet İşleri Başkanlığı 55 kişilik Uzman yardımcısı pozisyonu ile, Din İşleri Yüksek Kurulu uzman yardımcısı kadrosuna 25 ve Diyanet İşleri uzman Yardımcısı pozisyonu  için 30 memur alımı yapılacak. Buna göre adaylardan 2017 veya 2018 yıllarında ÖSYM tarafından yapılan  Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSp3 ve KPSSP4 puan türünden en az 60 puan almış olmak şartı aranacaktır. İlgili ilan için detaylara ulaşmak için Buraya Tıklayınız.

Ek Yerleştirme İle 463 Personel Alımı: Diyanet İşleri Başkanlığı 463 kişilik boş kadro ile Ek yerleştirme sonucuna göre, 160 Kuran Kursu Öğrencisi, 270 İmam Hatip ve 33 Müezzim kayyım alımı gerçekleştirecek. İlan için detaylara ulaşmak için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim