Diyanet İşleri Başkanlığı personel alımı yapıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı kendi resmi internet sitesinde yayımladığı ilana göre bünyesindeki personel eksikliği için 9 bin 500 personel alımı yapacak. Buna göre Diyanet İşleri Başkanlığı taşra teşkilatındaki SÖzleşmeli pozisyonlara farklı kadrolarda alım yapacak. Adaylar başvuru yapabilmeleri için 2016 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavı puan durumuna göre kadroya girecekler.

ALIM KADROLARI NELERDİR?

Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesindeki memur personel eksikliği için toplamda 9 bin 500 kişilik kadro ile alım yapacağını belirtti. Bu yönde Diyanet İşleri Başkanlığı, 4-B sözleşmeli olarak 3 bin Kur'an Kursu Öğreticisi, 6 bin İmam-Hatip ve 500 Müezzin Kayyım olmak üzere 9 bin 500 kişi alacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Diyanet İşleri Başkanlığı kamu personeli alım ilanına başvuru şartlarını taşıyan her aday başvuru yapabilir. Buna göre adaylardan, Kur'an Kursu Öğreticisi için Bayan olmak, Hafız olmak, Adayların görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık problemi olmamak, Hala Diyanet İşleri Başkanlığı teşkilatında sözleşmeli olarak açılmıyor olmak, 657 Sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, İlahiyat Fakültesi, İlahiyat Meslek Yüksek Okulu, İlahiyat Önlisans veya İmam-Hatip Lisesi mezunu olmak ve 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından B grubu puan durumuna göre lise mezunları için KPSSP122, Önlisans mezunları için KPSSP123 ve Lisans mezunları için KPSSP124 puan türlerinden en az 50 puan almış olmak şartları aranacaktır.

Ayrıca yakın zaman içerisinde yayına aldığımız uygulamamız ile de sizlere hizmet vermektedyiz. Mobil uygulamamızı telefonunuza indirerek 2018 yılında sürekli olarak memur personel alım ilanlarından haberdar olabilirsiniz. Uygulamamız tamamen ücretsiz ve sadece sizler için hazırlanmıştır.

İŞİN OLSA  Android uygulamasını için >>> Tıklayınız.

İŞİN OLSA İOS uygulamasını için >>> Tıklayınız.

BAŞVURULAR BAŞLADI!

Adaylar başvurularına başladılar. Buna göre Diyanet işleri Başkanlığı personel alım ilanına başvuru yapacak adaylar e geç 16 Ocak 2018 tarihine kadar başvurularını yapmaları gerekmektedir. Başvurular, (https://dibbys.diyanet.gov.tr/IKYS/Sinav/KurumDisi/) adresi üzerinden sınav başvuru programı aracılığı ile 4-B Sözleşmeli (KKÖ,İ-H,M-K) Alımı (SÖZPER-2017-II) sınav başvuru formunu dolduracaklardır.

Başvuru formunu elektroik ortamda dolduran adaylar, sınava katılabilmeleri için istenilen belgeler ile birlikte herhangi bir il Müftülüğüne 08:30 ile 16:30 saaleri arasında şahsen başvuru yapmaları gereklidir. Ayrıca ilan hakkında daha detaylı bilgi almak için ilanın tam metini inceleyebilirsiniz. İlanın tam metni için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim