Her geçen gün kamu ilanlarının arasına yenileri eklenirken bazı ilanların ise başvurularında son günlere gelindi. Bu bağlamda geçtiğimiz günlerde personel alım ilanı yayımlayan Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak üzere farklı alanlarda taşra teşkilatına personel alacağını belirtmişti. Başvurularına 07 Şubat 2019 tarihi itibari ile başlamış olan adaylar için artık başvurularda son günlere gelindi ve bizler İşin Olsa ekibi olarak bu haberimizde detayları sizlerle paylaşacağız.

Diyanet İşleri Başkanlığı 2018 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavı puan durumuna göre bünyesine 3 farklı alanda toplamda 9 bin 500 personel alacağını belirtti. bu yönde adayların KPSS den almış oldukları puanlar büyük rol oynayacak olup, adayların puan sıralaması yapılarak çıkan sonuca göre kadro sayısının 3 katı kadar aday sınava çağırılacaktır. Bu bağlamda, DİB 4-B sözleşmeli olarak 3000 Kur!an Kursu Öğreticisi, 6000 sözleşmeli İmam-hatip ve Sözleşmeli 500 Müezzim-Kayyım alımı gerçekleştirecek.

BAŞVURULARDA SON GÜNLER:

İlgili ilana başvurular 07 Şubat 2019 tarihi itibari ile başlamış olup artık sona eriyor. Buna göre başvurular en geç 15 Şubat 2019 tarihine kadar yapılması gerekmektedir. Adaylar başvurularını Diyanet İşleri Başkanlığı resmi başvuru sistemi olan dibbys.diyanet.gov.tr adresi üzerinden Sınav başvuru formu aracılığı ile doldurularak, başvuru tarihleri içerisinde istenen belgeler ile birlikte Herhangi bir il veya ilçe müftülüğüne şahsen başvuru yapılacaktır.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

DİB 9 bin 500 personel alım ilanına başvuru yapmak isteyen adaylardan, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Başvuru yapacağı pozisyon için görevini yapmasına herhangi bir engeli bulunmamak, Ku'an kursu öğreticisi için bayan olmak, +Hafız kontenjan gurubuna başvuru yapacaklar için Hafız olmak, Dİyanet işleri başkanlığı atama ve yer değiştirme yönetmeliğinde yer alan ortak nitelik şartını taşımak, 2018 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise mezunları için KPSSP 122, Ön Lisans mezunları için KPSSP123 ve lisans mezunları için KPSSP124 puan türlerinden en az 50 puan almış olmak ve İlahiyat fakültesi, İlahiyat meslek yüksekokulu, İlahiyat Ön Lisans veya İmam- Hatip lisesi mezunu olmak şartlarını taşıyan adaylar başvurularını gerçekleştirebilirler. İlgili ilan hakkında detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Kamu ilanları için yeni ilanlar yayımlandığında anında haberdar olmak için İşin olsa Mobil uygulamasını telefonunuza indirerek ilanlardan anında haberdar olabilirsiniz.

İnstagram Hesabımız İçin Buraya Tıklayınız.

Facebook Grubumuz İçin Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa Android Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa İOS uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.