Yayımlanan ilana göre Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesindeki eksikliği gidermek için alım yapacağını belirtti. Yayımlanmış olan ilana göre Diyanet İşleri Başkanlığı ( DİB ) taşra teşkilatında boş bulunan 610 kadro ile yazılı ve sözlü sınav sonucuna göre kurum içi naklen atama yapacaktır. İlgili sınavlara başvuru yapacak adaylar mutlaka başvuru şartlarını taşımak zorundadırlar.

Diyanet İşleri Başkanlığı yaptığı duyuruya göre 500 Vaiz ve 110 Murakıp olmak üzere toplamda 610 kişi alacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Başvuru yapacak adaylardan, En az dört yıllık dini yükseköğrenim mezunu olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Halen Diyanet İşleri Başkanlığında 657 sayılı devlet memurları kanunun 4/B maddesi uyarınca çalışıyor olmak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Başvuruların bitiş tarihi itibari ile vaizlik pozisyonu için 2 yıl çalışmış olmak ve Murakıp pozisyonu için Başkanlıkta 5 yıl görev yapmış olmak ve Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nin 5 inci maddesinin (b) bendinde belirtilen “Ortak Nitelik” şartını taşımaları gerekmektedir. Ayrıca Murakıp pozisyonuna bayan adaylarda başvuru yapabileceklerdir.

BAŞVURULAR:

İlgili sınavlar abaşvuru yapacak adyalar başvurularına 02 Temmuz 2018 tarihi itibari ile başlayabilirler. Buna göre başvurular en geç 16 Temmuz 2018 tarihine kadar yapılacaktır. Başvurular 08:30 ile 16:30 saatleri arasında alınacaktır.Başvurular ilgili birimlerdeki DİBBYS (İKYS) sorumluları tarafından Başkanlığımız DİBBYS programı üzerinden alınacaktır. Ayrıca ilanlar hakkında daha fazla bilgi almak isteyen adaylar aşağıdan yayımlanan duyurular aulaşarak sınav hakkında daha detaylı bilgi sahibi olabilirler.

Murakıp İlanı

Vaiz İlanı

Editör: TE Bilisim