Diyanet İşleri Başkanlığı 19 Nisan 2017 tarihli yapmış olduğu duyurusuna göre bünyesinde bulunan personel ihtiyacını karşılamak üzere farklı bölümlerden toplamda 415 personel alımı yapacak. Diyanet İşleri Başkanlığı 415 kişilik boş kadro ile 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavı esas alınarak kadro sayısının 3 katı kadar aday içerisinden adaylar Sözlü sınava tabii tutularak Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde sözleşmeli olarak İmam-Hatip liğe alınacaktır. Boş kadrolar için farklı mezuniyet durumuna göre adaylardan KPSSP124, KPSSP122 ve KPSSP123 puan türleri aranacaktır. 

MEZUNİYET DURUMUNA GÖRE ALINACAK ADAYLAR;

Diyanet İşleri Başkanlığı , İlahiyat Fakültesi+Hafız mezunu 20 kişi, İlahiyat Fakültesi mezunu 250 kişi, İlahiyat Önlisans+Diğer Lisans+Hafız mezunu 5 kişi, İlahiyat Önlisans+Diğer Lisans 5 kişi, İlahiyat Önlisans+Hafız 5 kişi, İlahiyat Önlisans 5 kişi, İ.H.L+Diğer Lisans+Hafız 5 kişi, İ.H.L+Diğer Lisans 5 kişi, İ.H.L+Diğer Önlisans+Hafız 5 kişi, İ.H.L+Diğer Önlisans 5 kişi, İ.H.L+Hafız 100 kişi ve İ.H.L 5 kişi olmak üzere bu alanlardan toplamda 415 personel alacaktır. 

KPSS ŞARTI ARANIYOR ; 

Alım yapılacak 415 kişilik boş kadro için Diyanet İşleri Başkanlığı adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aramaktadır. Adaylar 2016 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından B Grubu Lisans mezunları için KPSSP124, Önlisans mezunları için KPSSP123 ve Ortaöğretim mezunları için KPSSP122 puan türünden en az 50 puan almış olmaları şarttır. 

ADAYLARDAN ARANAN GENEL NİTELİKLER:

Diyanet İşleri Başkanlığı alım yapacağı kadrolar için adaylardan KPSS dışında, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki A fıkrasında 4.5.6.7.ve 8. maddelerdeki belirtilen şartları taşımak, İmam hatip olarak görev yapmasına engel olabilecek bir durumu olmamak, Diyanet İşleri Başkanlığı teşkilatında halen sözleşmeli veya kadrolu olarak çalışmıyor olmak, Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde yer alan ortak nitelik şartını taşımak, şartları aranacaktır. Bu şartlara ve KPSS şartlarını taşıyan adayların başvuruları kabul edilecektir. 

BAŞVURULAR NE ZAMAN VE NASIL YAPILACAK ?

Diyanet İşleri Başkanlığı alım başvurusunda bulunacak olan adaylar, 21 Nisan 2017 tarihi ile 28 Nisan 2017 tarihleri arasında saat 16:30 a kadar başvurularını yapmaları gerekmektedir. Başvurular, e https://dibbys.diyanet.gov.tr/IKYS/Sinav/KurumDisi/ adresi üzerinden e-başvuru programı aracılığı ile 4-B Sözleşmeli İmam-Hatip Alımı (SÖZPER-2017-I) e-başvuru formunu doldurduktan sonra başvurularını onaylatmak üzere istenen belgelerle birlikte herhangi bir il müftülüğüne şahsen müracaat edeceklerdir. Yurtdışından sınava müracaat edecek adaylar adına istenen belgeleri getirmeleri halinde, üçüncü şahıslar müracaat işlemini yapabileceklerdir. İlanın Tam Metni İçin Buraya Tıklayınız.
Editör: TE Bilisim