Diyanet İşleri Başkanlığına yapılacak olan ilçe müftüsü alımlarına başvurular devam ediyor. Buna göre 2018-2 ilçe müftüsü sınavı yapılacak. Yapılan duyuruda Diyanet İşleri Başkanlığında 4/A kadrosunda halen çalışan adayların başvuru yapabildiği alımlarda 5 yıl görev yapmış olmak şartı bulunuyor.

Adaylar 29 Ağustos tarihinden itibaren alımlara DİBBYS sistemi üzerinden başvuru yapılacak. Adaylar yazılı sınavda Kur’an-ı Kerim, Arapça, Tefsir, Hadis, Kelam, Fıkıh, İslam tarihi ve İslam ahlakı, Dinî ve meslekî genel kültür, Başkanlık ve Devlet memurları ile ilgili mevzuat konularından yazılı sınav yapılacak. Yazılı sınav 30 Eylül tarihinde Ankara ilinde gerçekleşecek. Yazılı sınavdan 70 alan adaylar sözlü sınava çağırılacak. Sözlü sınav ile yazılı sınavın aritmetik ortalamasının alınmasının ardından yüksek puandan başlanarak, asıl ve yedek adaylar belirlenecek.

BAŞVURULAR NE ZAMAN BİTECEK?

Diyanet İşleri Başkanlığına 35 ilçe müftüsü alımlarına başvurular 11 Eylül tarihinde tamamlanacak. başvurular müftülüklerde 08:30 - 16:30 saatleri arasında yapılacak.

İlan detayları için tıklayın

İŞİN OLSA / ÖZEL HABER