Diyanet İşleri Başkanlığı sözleşmeli personel alım ilanı açıkladı. Diyanet, Merkez teşkilatında görevlendirmek üzere sözlü sınav sonucuna ve yapılacak olan uygulama sınavına göre personel istihdamı yapılacak. Bu alımlarda en az önlisans mezunu Lisans mezunu şartı aranacak.

MESLEKİ UYGULAMALI SINAVLA ALINACAK KADROLAR;

2018 KPSS B puan türüne esas alınarak 10 katı kadar aday arasından mesleki uygulama sınavı yapılarak alınacak personelin kadroları şu şekilde; önlisans mezunu işaret dili ve tercüman kameraman de yönetmen. Lisans mezunu tahsisçi yazma Eser uzmanı, yazma Eser Patoloji uzmanı. Bu kadroların alım yapılacak personel sayısı 21 olacak. Kadro dağılımı ise şu şekilde;

SÖZLÜ SINAV İLE ALINACAK PERSONEL KADROLARI;

KPSS puanına göre sözlü sınav yapılarak alınacak kadrolar da Lisans mezunu; arşiv uzmanı Mütercim ve tercüman kadrolarında 29 personel alınacak. Mütercim tercüman kadrosundaki adayların Almanca, Arapça, Çince, Fransızca, İngilizce, İspanyolca, Japonca, ve Rusça dillerinde istihdam edilecek. Ayşe uzmanı ile mütercim-tercüman kadrosunda toplam alım sayısı 29 olarak açıklandı. Kadro dağılımı şu şekilde;

BAŞVURULARDA ARANACAK GENEL ŞARTLAR;

Adayların 657 sayılı devlet Memurları kanununun 48’e A bendindeki genel şartları taşımaları gerekmektedir. 2018 KPSS B sınavından, kpssp3 puan türünden en az 50 ve üzeri almak istenilmektedir. Adaylardan istenilecek özel şartlar kadrosuna göre aşağıda belirtilmiştir.

ÖZEL ŞARTLAR NELER;

İşaret dili tercümanı;

KAMERAMAN: 

TAHSİSÇİ;

YÖNETMEN;

YAZMA ESER PATOLOJİ UZMANI;

YAZMA ESER UZMANI;

ARŞİV UZMANI;

MÜTERCİM TERCÜMEN ALIMI;

Başvuruları ne zaman başlayacak? Diyanet İşleri sözleşmeli memur alımı başvuruları 8 Haziran 2020 tarihinde başlayacak. 22 Haziran 2020 tarihinde sona erecektir. Başvurular mesai saatleri arasında sabah 08:30 öğleden sonra 16:30 saatlerinde sinav.diyanet.gov.tr  adresi üzerinden başvuru formu doldurularak başvurularını onaylatmak üzere aynı tarihler arasında herhangi bir ilçe müftülüğüne ya da il müftülüğüne şahsi müracaat yapmaları etmektedir. Ayrıca şu anda askerde olan adayların üçüncü şahıslar müracaatlarını yapabilirler.

Başvuru ekranında adayların 1000 karakteri aşmayacak şekilde özgeçmişlerini yazmaları istenilecek Sınava ilişkin tüm duyurular www.diyanet.gov.tr adresinden ilan edilecek sınav giriş belgesi de www.sinav.diyanet.gov.tr adresinden açıklanacak. Sözlü Sınavla ya da mesleki uygulama Sınavda onlara başvuru yapacak adayların sınavlarda en az 70 puan ve üzeri almaları isteniyor başarılı olarak ilan edilen pozisyonlarda sayı kadar asil ve yedek belirlenecek.

ilana erişmek için tıklayın