Resmi Gazete'nin 06 Şubat 2019 tarihli yayımına göre yeni ilanlar yayımlandı. Geçen hafta personel alımı yapacağını duyuran Diyanet İşleri Başkanlığı ( DİB ) resmi olarak ilanını bugün yayımladı ve alım kadroları ve diğer detaylar bu duyuru ile açıklığa kavuştu. Bizlerde İşin Olsa ekibi olarak ,ilgili ilan hakkında detayları sizlerle paylaşacağız.

HANGİ KADROLARDA ALIM YAPILACAK?

Diyanet İşleri Başkanlığı toplamda 9 bin 500 kişilik kadro ile farklı pozisyonlarda alım yapacağını ilan etti. Buna göre, 3000 Sözleşmeli Kur'an Kursu Öğreticisi, 6000 Sözleşmeli İmam-hatip ve 500 Sözleşmeli Müezzin-Kayyım olmak üzere kadro dağılımı mevcuttur.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Diyanet İşleri Başkanlığına yukarıdaki kadrolar için başvuru yapmak isteyen adaylar için bazı şartlar belirtildi. Buna göre, 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, 2018 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise mezunları için KPSSP122, Ön Lisans mezunları için KPSSP123 ve Lisans Mezunları için KPSSP124 puan türlerinden en az 50 puan almış olmak,

Kur'an kursu öğreticisi için bayan olmak, Hafız kontenjan gruplarına başvuru yapacak adaylar için hafız olmak, Alımı yapılacak pozisyon için görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Hala başkanlık bünyesinde çalışıyor olmamak ve Eğitim bakımından, İlahiyat Ön lisans veya İmam hatip Lisesi Mezunu, İlahiyat fakültesi, İlahiyat Meslek Yüksek Okulu mezunu olmaları gerekmektedir.

BAŞVURULAR BAŞLIYOR!

Söz konusu ilan resmi olarak 06 Şubat 2019 tarihinde resmi gazete'de yayımlanmış olup adaylar başvurularına 07 Şubat 2019 tarihinde başlayabileceklerdir. Başvuru şartlarını taşıyan adaylar başvurularını en geç 15 Şubat 2019 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular Diyanet İşleri Başkanlığı Sınav başvuru programı aracı olan (https://dibbys.diyanet.gov.tr/IKYS/Sinav/KurumDisi/) adresi üzerinden sınav başvuru programı aracılığı ile 4-B Sözleşmeli (KKÖ, İ-H, M-K) Alımı (SÖZPER-2019-I) sınav başvuru formunu doldurarak başvurusunu onaylatmak üzere Başvuru tarihleri ve mesai saatleri içerisinde herhangi bir il veya ilçe müftülüğüne şahsen başvuru yapmaları gerekmektedir. İlan hakkında detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayarak ilanın tam metnine ulaşabilirsiniz.

Ayrıca ilgili ilan için başvuru ekranı açıldığında veya oluşacak herhangi bir gelişmeden haberdar olmak için İşin Olsa Mobil uygulamasını telefonunuza indirerek anında bilgilendirileceksiniz.

İnstagram Hesabımız İçin Buraya Tıklayınız.

Facebook Grubumuz İçin Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa Android Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa İOS uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız