Diyanet İşleri Başkanlığı 5000 personel alım ilanı ne zaman açıklanacak?

Diyanet İşleri Türkiye genelindeki Kur'an kurslarına, camilere ve müftülüklerin personel ihtiyacını gidermek üzere toplamda 5000 olmak üzere 3500 imam hatip personel alımı yapacaktır.

Açıklama geçtiğimiz günlerde Türkiye Gazetesi yazarı Cem Küçük tarafından ifade edildi. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Gazeteci Cem Küçük'e aktardığı bilgilere göre 5000 personel alımı için Hazine ve Maliye Bakanlığından kadro ihdasının tamamlandığı ifade edildi. Türkiye genelinde 15 bin civarında imam Hatip personelinin ihtiyaç olduğu ve ihdas edilen kadronun 3500 olarak duyurulacağı müjdeler arasında adaylara açıklanacak. Bu kapsamda adaylar Diyanet 5000 memur alımı ilanı ne zaman açıklanacağını meraklı sormaktalar.

DİYANET 5 BİN PERSONEL İLANI TARİHİ NEDİR?

Gazeteci Cem Küçük yaptığı açıklamada açıklamasında ilanların 2020 yılı sona ermeden adayları duyulacağını ifade etti. Eylül ayına girilmesi ile birlikte birlikte 4 ay süre içerisinde alım süreci resmen başlayacak. Diyanet İşleri Başkanlığı 2019 Şubat ayında gerçekleştirmiş olduğu müezzin, İmam Hatip ve Kur'an kursu öğreticiliği kadrolarında 4B sözleşmeli kadroda personel alımı başvurusu yapmıştır. Başvurular sözper 2019 sözleşmeli başvuru online adresi üzerine gerçekleştirilerek  Diyanet İşleri Müftülüklere şahsen müracaat yapılacaktır. Başvuru şartları şu şekildedir.

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI

657 DMK'nin 48. maddesindeki şartları taşımak, Diyanet İşleri Başkanlığı atama ve yer değiştirme yönetmeliği şartları taşımak, adayların başvuru yaptığı unvanlarına göre İmam Hatip Lisesi ilahiyat önlisans, Meslek Yüksekokulu ya da 4 yıllık İlahiyat Fakültesi bölümlerinden mezun olmak, müezzinlik başvurularında ise lise mezunları olarak başvuru yapanlar hafızlık belgesi sahibi olmak gerekmektedir.

KPSS ŞARTI

Kamu personel seçme sınavı B türünden KPSS 124 puan türü lisans mezunları için geçerli olacak, Lise mezunları için Kpss 122 puan türü önlisans mezunları lise KPSS 123 puan türünden en az 50  ve üzeri almak gerekli olacaktır. Adayların başvuru yapacağı görevlerin yapmaya engel herhangi bir mani durumun olmaması Kur'an kursu öğretici kadrosunda ise bayan adaylar başvuru yapabilecekler. 

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim