POMEM, PMYO, PÖH, komiserlik ya da çarşı veya mahalle bekçiliğine ilişkin sağlık mevzuatında yer alan detaylar uyarınca en sık sorulan sorulardan birisi olarak dişlerin ayrı olması polisliğe engel mi bilmek yararlı olabilir.

Sağlık mevzuatı uyarınca dişlerin seyrekliğinin polisliğe engel olması için oldukça detaylı bir yönetmelik bulunuyor.

Diş Seyrekliği ve Polislik

Öğrencilerin öndeki dişlerinden herhangi birisi eksikse, ön grup haricinde 5 ya da 5’ten fazla dişi yoksa, alt ve üst dişleri arası 6 mm’den büyük çene gerilikleri, alt ve üst dişleri arası 3 mm’den büyük çene ilerikleri, çene eklemi hastalıkları, kemik iltihap ve şekil bozuklukları polislik, bekçilik ve benzeri akademide eğitim alındıktan sonra mesleğe başlanılmasını gerektiren memurluklar için engel teşkil etmektedir.

Sabit protez ya da dental implant aracılığıyla eksiklerini gideren öğrencilerin bu durumu PA öğrencilikleri önünde engel değildir. Bu kapsamda protez ya da dental implant uygulaması sonrasında öğrencilik için başvuru iletilebilir.

Genel bir yorum yapılması gerekirse diş eksiklikleri tedavi ile giderilebilse ve öğrenci olunması yine de mümkün olsa da çenenin ileride veya geride olmasıyla ilgili net bir  hüküm bulunmaktadır.

Editör: TE Bilisim