DIşişleri Bakanlığı personel alımı yapacağını belirtti. DIşişleri Bakanlığı bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak üzere memur personel kadrosunda alım yapacak. İlanın geçtiğimiz günlerde Devlet Personel Başkanlığı tarafından duyurulmasının ardından alım başvuruları bugün itibari ile başladı. Adaylar başvurularına başvuru şartlarına göre başlayabilirler. Ayrıca adaylardan bu yönde YDS ve KPSS şartlarıda aranacaktır.

Buna göre DIşişleri Bakanlığı 10 kişilik boş kadro ile DIşişleri Bakanlığının Kuruluş ve Görevleri Hakkında Sınav Yönetmeliği uyarınca yapılacak Hukuk Müşavirliği kadrosu Sınavına göre alım yapılacaktır.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

DIşişleri Bakanlığı Giriş sınavına başvuru şartlarını taşıyan herkes başvuruda bulunabilecek. Bu yönde adaylaran 2017 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP4 veya  KPSSP7 puan türlerinden en az 70 puan almış olmak ve 2016, 2017 veya 2018 yıılarında yapılan Yabancı Dİl Sınavından İngilizce, Fransızca veya Almanca dillerinden en az 70 puan almış olmaları gerekmektedir. Ayrıca adayların bu puan durumlarına göre bir değerlendirme yapılacak çıkacak sonuca göre ilk 200 aday sınava çağırılacaktır. Sınav için gerekli duyuruya ve sınav sonuçları duyurusuna Bakanlığın www.mfa.gov.tr adresli internet sitesi üzerinden ilan edilecektir. Sınava katılabilecek adaylara ayrıca e-posta ile bildirim yapılacaktır.

Ayrıca adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Hukuk Fakültelerinden mezun veya bunlara denkliği olan ve YÖK onaylı yurtdışı yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmak şartları aranacaktır.

BAŞVURULAR BAŞLADI!

Adaylar başvurularına bugün ( 15 Ocak 2018 ) itibari ile başlayabilir ve başvurularını en geç 31 Ocak 2018 tarihine kadar bakanlığın https://sinav.mfa.gov.tr/ adresli internet sitesi üzerinden elektronik ortamda ve adaylarca temin edilecek olan e-devlet şifresi ile yapılacaktır. İlanın tam metnini incelemek isteyen adaylar Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim