Dışişleri Bakanlığı 2019 ocak ayında yayımladığı ilanda Hukuk Müşaviri alacağını belirtmişti. Adaylar söz konusu olan ilan için başvurularına 12 Mart 2019 tarihi itibari ile başladılar ve artık başvurularda son günlere gelindi. Adaylar başvuru şartlarını taşımaları dahilinde başvuru yapabilecekler. Ayrıca bu yönde adaylara Hukuk Müşavirliği Giriş sınavı yapılacak.

ADAYLARDAN HANGİ ŞARTLAR ARANACAK?

  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. maddesinde sayılan genel şartları taşımak (Sınava başvurabilmek için Türk Vatandaşı olmak gerekmektedir),
  • Yurtiçindeki üniversitelerin veya diploma denkliği Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı tarafından onaylanmış olmak kaydıyla yabancı üniversitelerin hukuk fakültelerinden mezun olmak,
  • 2017,2018 veya 2019 yılları içinde yapılan Yabancı Dil Sınavı'ndan (YDS/e-YDS) sınava girilen yabancı dilde (İngilizce, Fransızca veya Almanca) en az 80 puan almış olmak gerekmektedir. Puan eşdeğerliği ÖSYM tarafından saptanmış uluslararası dil sınavlarından 2017, 2018 veya 2019 yıllarında alınan puanların bahsekonu uluslararası dil sınavına ilişkin sonuç belgesinin alındığı sınav dönemi itibariyle ÖSYM tarafından belirlenen YDS'deki karşılıkları da değerlendirmeye alınacaktır.
  • Belirtilen YDS/e-YDS taban puanını aşmış olmak, sınava katılma hakkını garanti etmemektedir.

Adaylar başvurularını YDS puan durumuna göre yapacak. YDS/e-YDS puanlarına göre tek bir liste halinde sıralanacak ve ilk 100 aday giriş sınavına katılmaya hak kazanacaktır. başvurusunu yapmış ve Sınava katılmaya hak kazanan adayların listesi Bakanlığın www.mfa.gov.tr adresli internet sitesi üzerinden ilan edilecektir. Sınava katılabilecek adaylara ayrıca e-posta ile bildirim yapılacaktır.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR?

Dışişleri Bakanlığı personel alımı için başvurular 12 Mart 2019 tarihi itibari ile başlamış olup artık sona eriyor. Adaylar başvurularını en geç 28 Mart 2019 tarihine kadar Bakanlığın https://sinav.mfa.gov.tr/ adresli internet sitesi üzerinden elektronik ortamda yapılacaktır. Başvuru için gerekli olan bilgiler ve elektronik ortamda iletilecek belge örneklerine ilanın tam metninden ulaşabilirsiniz.

İlanın Tam metni

Editör: TE Bilisim