Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre aday meslek memuru, aday konsolosluk ve ihtisas memurları pozisyonunda çalışmak üzere alacağı adayların KPSS puanına bakmayacağını belirtti.

Dışişleri Bakanlığı bünyesinde çalışmak üzere her sene yüzlerce kişiye iş imkanı sunmaktadır. Genelde Kariyer Personel alanında çalışmak üzere personel ihtiyacı duyan Bakanlıktan yapılan açıklama herkesi şaşırttı. Dışişleri Bakanlığı başta olmak üzere tüm Bakanlıklar ve diğer kamu hizmet kurumları personel alımında adayların Kamu Personeli Seçme Sınavı puanına bakmaktadır. Ya da başvuru yapacak adayların minumum belirlediği puanı geçmesini istemektedir. Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklama ile kendi bünyesinde çalışmak üzere aday meslek memuru, aday konsolosluk ve ihtisas memurları pozisyonunda çalışacak personellerin KPSS puanına bakmayacağı belirtildi.

2014'de Yönetmeliği Değiştirdiler

Dışişleri Bakanlığının yaptığı 2014 yılı açıklaması ile personel alımlarının KPSS puanı ile yapılması yerine kendi açacakları sınavlardan alınan puanlara göre yapılacağı belirtilmişti. 

Bakanlar Kuruluna gönderilen önerilerin kabul edilmesi üzerine Dışişleri Bakanlığı bir ilke imza atmıştı.

Yeni Pozisyonlara da KPSS Puanı Etkilemeyecek

Dışişleri Bakanlığı sınavlar hakkındaki genel yönetmeliğin 3. maddesine Kaymakamlık ibaresini eklemişti. Bugün yapılan açıklama ile maddenin genişletildiği ve yeni olarak aday meslek memuru, aday konsolosluk ve ihtisas memurları ibarelerinin de eklendiği duyuruldu.

Yapılan çalışmaları başvuru yapan personeller oldukça doğru buluyor ve yakın zamanda diğer kamu kuruluşlarının da personel alırken KPSS puanına bakmayabilirler.