Dışişleri Bakanlığı farklı büyükelçilikleri için yayımladığı ilana göre bünyelerindeki personel eksikliğini karşılamak için sözleşmeli personel alımı gerçekleştirecek. Söz konusu ilanlar Devlet Personel Başkanlığı üzerinde yayımlanmış olup sizlere bu haberimizde detaylı bilgileri sunacağız.

ALIM YAPILACAK BÖLGELER:

Dışişleri Bakanlığı farklı 3 bölge için alım yapacağını belirtti. Buna göre yayımlanmış olan ilanlara göre, Münster Başkonsolosluğu 2, Doha Büyükelçiliği 1 ve Kahire Büyükelçiliği 1 olmak üzere toplamda 4 kişilik boş kadro ile sözleşmeli sekreter alımı yapılacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Adayların söz konusu sekreter alım ilanına başvuru yapabilmeleri için, Türkiye Cumhuriyeti vatamdaşı olmak, En az lise mezunu veya bunlara denkliği olan ve YÖK onaylı yurtdışı yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Sınav tarihi itibari ile belirtilen 41 ve 46 yaşından büyük olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Her türlü iklim şartlarında görevini yapmasına engel olabilecek bir durum olmamak, Bilgisayar ve daktilo kullanabilmek, Başkonsolosluğu için çok iyi derecede Almanca ve Türkçe Bilmek ve Diğer Büyükelçilikler için çok iyi derecede arapça ve türkçe bilmek şartları aranacaktır.

BAŞVURULAR:

Başvuru yapacak adaylar başvurularını gerçekleştirebilmeleri içni öncelikle belirtilen başvuru şartlarını taşımak zorundadırlar. Buna göre, Münster Başkonsolosluğu ilanına başvurular en geç 02 Ekim 2018 tarihine kadar, Doha Büyükelçiliği için en geç 07 Ekim 2018 tarihine kadar ve Kahire Büyükelçiliği için en geç 09 Ekim 2018 tarihine kadar başvuru yapılması gerekmektedir. Başvurular istenen belgeler ile bielikte ilgili birimlere şahsen yapılacaktır. İlanlar hakkında daha detaylı bilgi almak için aşağıdaki bağlantıları kullanabilirsiniz.

Münster Başkonsolosluğu İlanı

Doha Büyükelçiliği İlanı

Kahire Büyükelçiliği İlanı