Dışişleri Bakanlığı geçtiğimiz günlerde, Devlet personel Başkanlığı sitesinde bir duyuru yapmıştı. Yayımlanan duyuruya göre Dışişleri Bakanlığı bünyesindeki eksikliği gidermek için Sözleşmeli Fiziki Destek personeli Pozisyonunda 10 kişilik boş kadroya göre Şoför alımı yapacak. Adaylar kadoya Kamu Personeli Seçme Sınavı B grubu puan sırasına göre alınacak. Bu nedenle adaylardan KPSS şartı aranmaktadır.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Dışişleri Bakanlığı kamu personeli alım ilanına başvuru yapacak adaylardan, 657 Sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Son başvuru tarihi itibari ile henüz 35 yaşını doldurmamış olmak, 2016 yılında ÖSYM tarafından gerçekleştirilen kamu Personeli Seçme Sınavından lise mezunları seviyesine göre KPSSP94 puan türünden puan almış olmak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, En az üç yıllık D sınıfı ehileyete sahip olmak ve en az 1 yıl çalışmış olmak, herhangi bir kamu kurumudnan sözleşmeli olarak çalışmıyor olmak, Yapılacak arşiv ve güvenlik soruşturmasından olmulu sonuç alabilmek, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık problemi olmamak şartları aranmaktadır.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

Adaylar başvurularına 02 Ocak 2018 tarihi itibari ile başlamışlardı. başvuruların başlamsıın ardından artık başvurularda son günlere gelindi. Adaylar Başvurularını yukarıdaki başvuru koşullarına göre en geç 12 Ocak 2018 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Buna göre başvurular, T.C. Dışişleri Bakanlığı, İnsan Kaynakları Dairesi Başkanlığı Merkez Personeli Şubesi Dr. Sadık Ahmet Caddesi, No: 8 06100 Balgat – Ankara adresine yapılacaktır. İlanın tam metnine Buradan ulaşabilir ve ilan hakkında daha detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.