Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayımlanan ilana göre, Dışişleri Bakanlığı bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak amaçlı sözleşmeli olarak personel alımı yapacağını belirtti. Buna göre Dışişleri Bakanlığı bünyesine, Fiziki Destek personeli pozisyonunda 10 kişilik boş kadro ile Şoför alımı yapacak. Adaylar başvuru yapabilmeleri için en az lise mezunu olmak zorunda ve bu yönde Kamu Personeli Seçme Sınavından puan almış olmak zorundadır.

HANGİ ŞARTLAR ARANACAK?

Dışişleri Bakanlığı alım yapacağı şoför kadrosu için adaylardan, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, En az lise veya dengi okul mezunu olmak, 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSB gurubundan KPSSP94 puan türünden puan almış olmak, SOn başvuru tarihi itibari ile 35 yaşından gün almamış olmak, En az 3 yıllık D Sınıfı Sürücü belgesine sahip olmak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamamk, Herhangi bir kamu kurumundan sözleşmeli olarak çalışmıyor olmak, yapılacak arşiv ve güvenlik soruşturmasından olumlu sonuç almak şartları aranacak olup adayların başvuru tarihleri içerisind ebaşvuru yapmaları gerekmektedir.

BAŞVURULAR NE ZAMAN NASIL YAPILACAK?

Başvurular 2018 yılında başlayacak olup buna göre 02 Ocak 2018 tarihi ile 12 Ocak 2018 tarihleri arasında iadeli taahhütlü posta veya kargo yoluyla T.C. Dışişleri Bakanlığı, İnsan Kaynakları Dairesi Başkanlığı Merkez Personeli Şubesi Dr. Sadık Ahmet Caddesi, No: 8 06100 Balgat – Ankara adresine yapılacaktır. İlanın tam metni için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim