Dışişleri Bakanlığı personel alımı gerçekleştiriyor. Dışişleri Bakanlığı bünyesinin personel ihtiyacını karşılamak üzere 35 adet personel alacak. Ayrıntılar haberimizin devamında..

Devlet Personel Başkanlığının 04 Mayıs 2016 tarihli yapmış olduğu duyurusuna göre bünyesindeki personel ihtiyacını karşılamak üzere mütercim sınav ilanı ile farklı pozisyonlarda 35 adet personel alacak. Mütercim Ünvanlı, İngilizceden 22, Fransızcadan 8, Almancadan 3, Arapçadan 1 ve Rusçadan 1 kişi olmak üzere toplamda 35 kişi alınacak. 

Alınacak olan adaylar Dışişleri Bakanlığının yapacağı Giriş sınavı ile belirlenecektir. Giriş Sınavı Yazılı ve Sözlü olarak iki aşamadan oluşacak ve 04 Haziran 2016 tarihinde Ankara'da yapılacaktır. Adayların sınava katılabilmeleri için alt kısımdaki aranan şartlara uygun adaylar olmaları gerekmektedir. Sınava giriş şartları şöyledir;
  • 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesinde yer alan şartları taşıyan adaylar,
  • Erkek adaylar için askerliğini bitirmiş veya askerlik ile ilgisi bulunmayan adaylar,
  • Üniversitelerin en az 4 (dört) yıllık eğitim veren İngiliz, Amerikan, Fransız, Alman, Arap, Rus Dili/Eğitimi/Edebiyatı, Mütercim-Tercümanlık veya Çeviribilim bölümlerinden veya eğitim fakültelerinin İngilizce, Fransızca, Almanca, Arapça veya Rusça bölümleri ile bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurt içi ve yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak;
  • İngilizce veya Fransızcadan sınava girecekler için: KPSS-3 puan türünde en az 60 puan ve sınava başvurulan yabancı dilde 2014, 2015 veya 2016 yılları içerisinde e-YDS (sadece İngilizce için)/YDS’den en az “85” puan almış olmak, ayrıca, başvuruda bulunanlar arasında KPSS puanına göre tek bir liste halinde yapılacak sıralamada en yüksek puanlı ilk 150 kişi arasında yer almak.
  • Almanca, Arapça veya Rusçadan sınava girecekler için: KPSS-3 puan türünde en az 60 puan ve sınava başvurulan yabancı dilde 2014, 2015 veya 2016 yılları içerisinde YDS’den en az “C” (en az 70) düzeyinde puan almış olmak, ayrıca, başvuruda bulunanlar arasında KPSS puanına göre tek bir liste halinde yapılacak sıralamada en yüksek puanlı ilk 25 kişi arasında yer almak.
Yukarıdaki şartlara uygun olan adaylar başvurularını gerçekleştirebilirler. Sınava katılmaya hak kazananların listesi, Bakanlığın http://www.mfa.gov.tr adresli internet sitesi üzerinden ilan edilecektir.

Başvuruda bulunacak olan adaylar hangi tarih aralığında ve nereye başvuru yapmaları gerekmektedir?

Başvuruda bulunacak olan adaylar, 16 Mayıs 2016 tarihinde başlayacak olup 26 mayıs 2016 tarihi saat 18:00 a kadar başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Başvurular, Bakanlığın https://sinav.mfa.gov.tr adresli internet sitesi üzerinden elektronik ortamda ve adaylarca temin edilecek olan e-devlet şifresi ile yapılacaktır.

Başvuru yaparken hangi belgeler aranmaktadır?
  • T.C. Kimlik Numarası,
  • 2014, 2015 veya 2016 yıllarına ait e-YDS/YDS sonuç puanının beyanı (İngilizce veya Fransızcadan sınava girecek adaylar için en az “85” puan; Almanca, Arapça veya Rusçadan sınava girmek isteyenler için ise en az “C” düzeyinde ).
  • Yeni durumunu yansıtan vesikalık fotoğraf,
  • KPSS Sonuç Belgesi,
  • Diploma veya mezuniyet belgesi (Yabancı üniversitelerden alınmış olması halinde, YÖK onaylı denklik belgesinin de iletilmesi gerekmektedir),
Sınav hakkında daha ayrıntılı bilgi almak için ve diğer bilgilere ulaşmak için Buraya Tıklayarak İlanın tam metnine ulaşabilirsiniz.
Editör: TE Bilisim