Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde 47 personel alımı için geçtiğimiz günlerde duyuru yayımlamıştı. Söz konusu duyuruya göre 47 kişilik kadro ile Taşra Teşkilatında görevlendirilmek üzere Hizmetli Alımı yapılacağı açıklanmıştı. Başvuruların sona ermesi ile birlikte adaylar sonuçların ne zaman açıklanacağı merak konusu oldu. Peki değerlendirmeler nasıl yapılacak? Başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

KPSS PUANI İLE DEĞERLENDİRME YAPILIYOR!

Diyanet Yardımcı Hizmetler sınıfında Lise mezunu adaylar içerisinden 47 Hizmetli alımı yapılacak. Alımlar KPSS Puanı ile yapılacak olup değerlendirmelerde KPSS puanına göre yapılacak. Bu kapsamda Diyanet İşleri Başkanlığı Hizmetli alımı için Lisans seviyesinde KPSSP94 puan türünden puan şartı ile en yüksek puandan en düşük puana kadar yapılacak sıralama ile kadro sayısının 3 katı kadar aday sınava katılacaktır.

SINAV KONULARI NEDİR?

Hizmetli alımı sınavı Sözlü olarak Ankara'da yapılacak. Sınava 3 kat aday katılacak olup sınav konuları;

Adaylar sınavda aşağıdaki konulardan komisyon tarafından ayrı ayrı puan verilerek değerlendirilecektir.

a) Mesleki bilgi düzeyi (35 puan),

b) Mesleki beceri (35 puan),

c) Genel kültürü, ifade yeteneği ve muhakeme gücü (30 puan).

BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN YAPILACAK?

Sınava başvuru için KPSS değerlendirmesi tamamlandıktan sonra Ekim ayının ilk haftası ile sonuçların açıklanması bekleniyor. “Sınav Giriş Belgesi" alma ve sınav sonuç öğrenme işlemleri adaylar tarafından “sinav.diyanet.gov.tr” adresi aracılığıyla gerçekleştirilecektir.

SONUÇLARDAN HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ.

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

Editör: TE Bilisim